• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Tarrés προηγείται στο Marocco Desert Challenge με τρίτη συνεχόμενη νίκη
Νέα 16/04/2024 - 21:21

Ο Pol Tarrés και η Yamaha Ténéré Rally Team διεύρυναν περαιτέρω το πλεονέκτημά τους στο Marocco Desert Challenge του 2024 με μια τρίτη συνεχόμενη νίκη στις Ειδικές Διαδρομές τη Δευτέρα.

Για άλλη μια φορά ο Tarrés πρωτοστάτησε αφού κυριάρχησε στον Αγώνα μέχρι στιγμής με την Ténéré World Rally εξοπλισμένη με εξαρτήματα GYTR τριών σταδίων, ο πρώην αγωνιζόμενος μοτοσυκλετών enduro επέκτεινε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη σε πάνω από μία ώρα σε μια άλλη επίπονη και μακροχρόνια Ειδική Διαδρομή. Η διαδρομή των 361 χιλιομέτρων της Δευτέρας (η δεύτερη μεγαλύτερη ειδική της διοργάνωσης) οδήγησε τους αναβάτες να διασχίσουν το δύσκολο έδαφος παράλληλα με τα σύνορα της Αλγερίας με την πρόσθετη επιτήρηση από όχι λιγότερα από 8 στρατιωτικά σημεία ελέγχου.

Το έδαφος σε αυτό το τμήμα του Μαρόκου είναι από τα πιο δύσκολα της διοργάνωσης με περιορισμένο μόνο αριθμό Ειδικών Διαδρομών που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα τις κακές οδικές συνθήκες. Οι κακές συνθήκες, μαζί με τα στρατιωτικά σημεία ελέγχου, σημαίνει ότι η ταχύτητα είναι περιορισμένη σε πολλά σημεία, παρουσιάζοντας ακόμη περισσότερες προκλήσεις στους αναβάτες.

Την Τρίτη θα έχουν οι αναβάτες μια ελαφρώς μικρότερη ΕΔ χρονομέτρησης 261 χιλιομέτρων, αλλά με άλλα 108 χιλιόμετρα σε συνδυασμό, θα είναι ακόμα μια κουραστική μέρα με μοτοσυκλέτα καλύπτοντας πάνω από 300 χιλιόμετρα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Pol Tarrés – 3η ΕΔ: 1ος  Γενική Κατάταξη: 1ος

«Σήμερα είχαμε άλλη μια νίκη. Μας είπαν ότι αυτή η ΕΔ θα ήταν εύκολη, αλλά δεν ήταν! Ήταν πολύ δύσκολη, τόσο για την πλοήγηση όσο και για το έδαφος. Ήμουν πολύ χαρούμενος που κέρδισα καθώς έκανα κάποια λάθη, κάτι που είναι φυσιολογικό καθώς οδηγούσα όλη μέρα μόνος μετά το άνοιγμα της Ειδικής Διαδρομής. Παρά κάποια λάθη, ήμουν στο σωστό μέρος σε όλα τα σημαντικά σημεία και αυτό σήμαινε ότι μπορέσαμε να τερματίσουμε μπροστά από τους αντιπάλους μας και να επεκτείνουμε το προβάδισμα σε μία ώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς σήμερα μπορούσα να πιέσω πολύ, οδηγούσα πολύ καλά σε μια δύσκολη διαδρομή. Η μοτοσυκλέτα είναι στιβαρή και λειτουργεί πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενος για τα νέα εξαρτήματα GYTR, οπότε ανυπομονώ να προχωρήσω περαιτέρω αύριο».

 

Marc Bourgeois - Team Manager

«Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα με μία πολύ μεγάλη ΕΔ, οπότε είμαι πολύ περήφανος για τον Pol γιατί συνέχισε την πρόοδό του και αύξησε τη διαφορά του. Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις τη συγκέντρωση όταν ανοίγεις την Ειδική Διαδρομή, οπότε είναι ωραίο να συνεχίσει έτσι. Πρέπει να συνεχίσουμε βήμα προς βήμα για να φτάσουμε στην κορυφή. Η εξοπλισμένη με GYTR Ténéré αποδίδει πολύ καλά και αποδεικνύεται πολύ αξιόπιστη καθώς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, κάτι που είναι εντυπωσιακό ειδικά σε μια πολύ ανώμαλη διαδρομή όπως αυτή. Ο Pol έχει πολύ καλή απόδοση, οπότε θα δούμε τι θα φέρει το αύριο».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης εξαιρετικός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

« Προηγούμενο άρθρο

O μαθητής Δημοτικού Αντώνης Βεντούρας κερδίζει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα