• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα ελαστικά της Pirelli στον 3ο αγώνα του WorldSBK στο Assen
Νέα 18/04/2024 - 13:17

 

 

 

Ο τρίτος γύρος της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike (WorldSBK) της FIM θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στο ΤΤ Circuit στο Assen, στην Ολλανδία. 

Στο Assen η Pirelli - ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών - θα έχει διαθέσιμες τις επιλογές που έχουν ήδη αναπτυχθεί από το 2023 και για τις δύο Κατηγορίες WorldSSP και WorldSBK, με την προσθήκη του υπό ανάπτυξη πίσω SCX στην προδιαγραφή C0900.

Το συγκεκριμένο ελαστικό έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στον αγώνα της Βαρκελώνης τόσο στις δοκιμές όσο και στον αγώνα.

Στον “Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας”, όπως αποκαλείται ανεπίσημα η πίστα του Assen, θα αγωνισθούν και οι νεαροί αναβάτες του Northern Talent Cup όπου η Pirelli είναι επίσης ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών.

Το Assen είναι μια εξαιρετική πίστα για δοκιμές στις νέες συνθέσεις 
«Τα χαρακτηριστικά της πίστας καθώς και οι κλιματικές συνθήκες που συνήθως συναντάμε στο Assen είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα του Montmelò όπου αγωνιστήκαμε τον περασμένο μήνα, και αυτό μας επιτρέπει να συλλέξουμε νέα χρήσιμα δεδομένα σε ότι αφορά την ανάπτυξη. Εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά στο C0900, που στον τελευταίο γύρο έδωσε καλά δεδομένα όσον αφορά το κράτημα και τη συνολική συμπεριφορά, αλλά, με δεδομένο ότι η άσφαλτος στην Καταλανική πίστα είναι άγρια η σύνθεση είχε ορισμένα θέματα φθοράς. Στα χαρτιά, η άσφαλτος στο Assen είναι λιγότερο άγρια και συνήθως οι θερμοκρασίες χαμηλότερες. Επομένως, περιμένουμε να συλλέξουμε πληροφορίες που μπορούν να μας δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των δυνατοτήτων αυτής της σύνθεσης. Τα προηγούμενα χρόνια τα χαρακτηριστικά της ασφάλτου επέτρεψαν τη χρήση αρκετά μαλακών συνθέσεων παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, Συνεπώς, πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο στη δουλειά των ομάδων να βρουν το ιδανικό σύνολο για να εκμεταλλευτούν τις διαθέσιμες επιλογές. Στο Assen πρέπει επίσης να ασχοληθούμε και με τις ανάγκες του Northern Talent Cup που πραγματοποιεί την πρώτη του διοργάνωση εδώ για το 2024. Από φέτος είμαστε οι μοναδικοί προμηθευτές όχι μόνο του Northern Talent Cup, αλλά για όλες τις σειρές αγώνων για νεαρά ταλέντα όπως το Asia Talent Cup που έκανε το επιτυχημένο ντεμπούτο της τον περασμένο μήνα στο Κατάρ».


• Κατανομή ελαστικών: εκτός από το SCX στην προδιαγραφή C0900, οι αναβάτες της κατηγορίας WorldSBK θα έχουν πρόσβαση στις στάνταρ επιλογές SC1 και SC2 μπροστά και SCX και SC0 για πίσω, καθώς και το SCQ που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στο Superpole και τον Superpole Race. Σε περίπτωση βροχής, κάτι αρκετά πιθανό στο Assen αυτή την εποχή του χρόνου, θα υπάρχουν και τα μεσαία βρόχινα SCR1 για εμπρός και πίσω. Στην κατηγορία WorldSSP οι αναβάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ SC1 και SC2 για εμπρός και SCX ή SC0 για πίσω, με το SCR1 ως επιλογή για την περίπτωση βροχής.

• Άσφαλτος και θερμοκρασίες: Η περιοχή όπου βρίσκεται η ιστορική πίστα Assen συχνά επηρεάζεται από τη βροχή και οι θερμοκρασίες ασφάλτου που μπορεί να είναι αρκετά χαμηλές, έως και 4°C, όπως συνέβη το 2022. Παρά αυτές τις θερμοκρασίες η μέτρια άγρια άσφαλτος επιτρέπει στις ομάδες και τους αναβάτες να βρουν ρυθμίσεις κατάλληλες για πιο μαλακές γόμες.

• Στροφή 5: Η πίστα του Assen ανησυχεί τους αναβάτες λόγω της πρώτης αριστερής στροφής, η οποία είναι μετά από τέσσερις συνεχόμενες δεξιές και βρίσκεται σε ένα τμήμα της πίστας που συχνά φυσάνε ψυχροί άνεμοι γεγονός που κάνει τη διαχείριση της θερμοκρασίας του μπροστινού ελαστικού ζωτικής σημασίας.

• Pirelli για το Northern Talent Cup: Οι μοτοσυκλέτες των νεαρών αναβατών - ηλικίας από 14 έως 17 ετών – που αγωνίζονται στο Northern Talent Cup θα είναι εξοπλισμένες με ελαστικά Pirelli DIABLO Superbike slick σε σύνθεση SC2 και διαστάσεις 100/70 R17 μπροστά και 120/70 R17 πίσω. Σε περίπτωση βροχής, η σύνθεση SCR1 θα είναι διαθέσιμη στην ίδια διάσταση για εμπρός και σε 125/70 R17 για πίσω. 

 

Επόμενο άρθρο »

Η σεζόν της Aprilia Tuareg Racing ξεκινά στη Riotorto

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης εξαιρετικός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα