• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Toprak: «Αν κερδίσω το Πρωτάθλημα WSBK, μπορεί να τρέξω στο MotoGP το 2026»
Αγώνες 18/04/2024 - 22:01

Η συνέντευξη του Toprak:

«Το MotoGP είναι μια από τις επιλογές που σκέφτομαι και θα ήθελα να είμαι με την BMW. Πέρυσι όλοι είπαν ότι η καριέρα μου θα τελείωνε πηγαίνοντας στην BMW, αλλά αυτό δεν έγινε. Ο Quartararo έκανε καλά που έμεινε στη Yamaha σε αντίθεση με εμένα, ειδικά για τα χρήματα. Με τον Iannone αναπτύχθηκε γρήγορα μία φιλία».

 

Ο Toprak Razgatlioglu έφτασε στο Assen με τα φτερά του ενθουσιασμού. Στη BMW, ο Τούρκος έχει ήδη γράψει ιστορία, κερδίζοντας όχι έναν, αλλά δύο Αγώνες. Ένα επίτευγμα που ονειρευόμασταν καιρό και τελικά έγινε πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας πόσο σπουδαίος και ταλαντούχος είναι ο δεύτερος αθλητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Σε συνέντευξή του στο GPone την παραμονή του Γύρου του TT, όπου ο Razgatlioglu στοχεύει και πάλι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην M 1000 RR, είπε τα ακόλουθα:

 

«Προσωπικά, είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ καλές, γιατί απόλαυσα τις νίκες στη Βαρκελώνη, συνειδητοποιώντας τι έκανα. Στην πραγματικότητα, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ξανά τους Αγώνες και ειδικά την τελευταία στροφή με την προσπέραση στον Alvaro στον Αγώνα Superpole. Πρέπει να πω ότι ήταν συναρπαστικό, δεδομένου ότι από έξω είναι διαφορετικό από ό,τι όταν βρίσκεσαι επάνω στη μοτοσυκλέτα. Εκτός από τη νίκη στην πίστα, υπάρχει και μια προσωπική νίκη».

 

Ποια είναι αυτή;

«Όλοι έλεγαν ότι η καριέρα μου θα τελείωνε πριν από ένα χρόνο αν πήγαινα στην BMW, αφού η μοτοσυκλέτα δεν ήταν ανταγωνιστική. Τώρα, όμως, πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει γνώμη. Νομίζω ότι τώρα ο κόσμος έχει καταλάβει γιατί επέλεξα την BMW και ταυτόχρονα ποιες είναι οι φιλοδοξίες μου. Στόχος μου είναι να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω παρά το γεγονός ότι σε κάποιες πίστες δεν έχω οδηγήσει ποτέ M 1000 RR. Το Assen είναι ένα παράδειγμα».

 

Πόσο είναι στο χέρι σου τώρα με αυτή τη μοτοσυκλέτα;

«Ένα βήμα τη φορά πηγαίνουμε προς την κατεύθυνση που θέλω, επιτρέποντάς μου να εκμεταλλευτώ τα δυνατά σημεία. Η Catalunya δεν ήταν ίσως η πίστα για εμένα, γιατί απαιτεί διαφορετικό στυλ. Το Assen, από την άλλη, έρχεται πιο κοντά, και το ίδιο ισχύει για το Misano και άλλες πίστες. Η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά για να είναι ανταγωνιστική και για να επιβραβευτεί για αυτό».

 

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση μετά τη δοκιμή με τη BMW;

«Στις ευθείες ένιωσα αμέσως τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, πολύ κοντά στη Ducati, αλλά το σημείο καμπής ήταν το Portimao, όπου μπορέσαμε να είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί με το ελαστικό SCX και ήταν απίστευτο. Αν η μοτοσυκλέτα δεν είχε δυνατότητες, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμασταν τόσο γρήγοροι στις δοκιμές στην Πορτογαλία».

 

Πριν λίγο καιρό ο Gonschor είπε ότι στη Γερμανία βελτίωσαν τη μοτοσυκλέτα σε κάθε εξάρτημα.

«Το στυλ μου είναι τελείως διαφορετικό από τους άλλους αναβάτες και η BMW προσπαθεί να προσφέρει μια μοτοσυκλέτα που ταιριάζει σε κάθε αναβάτη και όχι σε έναν συγκεκριμένο».

 

Πριν από ένα χρόνο όλοι πίστευαν ότι θα έμενες στη Yamaha και ο Quartararo θα υπέγραφε σε έναν άλλο κατασκευαστή. Τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο.

«Πιστεύω ότι ο Fabio έμεινε λίγο λόγω του έργου που προσπαθούν και επειδή παίρνει καλά χρήματα από τη Yamaha. Δεν ξέρω όμως τι του πρόσφεραν οι Ιάπωνες από τεχνικής πλευράς, αφού ταλαιπωρούνται πολύ. Νομίζω ότι τελικά έκανε τη σωστή επιλογή. Δεν ξέρω αν η Aprilia θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε ένα συμβόλαιο ακόμη κι αν η μοτοσυκλέτα έχει καλύτερες επιδόσεις, αφού ο Vinales κέρδισε την Κυριακή με την RS-GP».

 

Είτε σας αρέσει είτε όχι, η συζήτηση για τον Toprak στο MotoGP γίνεται πάντα κάθε χρόνο.

«Αν κερδίσω τον τίτλο Superbike, το 2026 μπορεί να αγωνιστώ στο MotoGP και δεν το αποκλείω».

 

Το να σας δούμε στο MotoGP θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για το WSBK, γιατί το πρωτάθλημα που προέρχεται από τις μοτοσυκλέτες παραγωγής θα έχανε έναν σπουδαίο πρωταθλητή.

«Δεν νομίζω ότι θα χαιρόταν κανείς που θα έλεγα αντίο, γιατί στο WSBK όλοι έχουν ένα πολύ παρόμοιο στυλ, ενώ το δικό μου είναι διαφορετικό. Αν επρόκειτο να πάω στο MotoGP είναι επειδή αναζητώ μια νέα πρόκληση. Προφανώς δεν θα είναι εύκολο να περάσουμε σε άλλο paddock, αλλά θα δούμε».

 

Σκέφτεστε να είστε στο MotoGP με τη BMW ή είστε ανοιχτός και σε άλλους κατασκευαστές;

«Θα ήθελα πολύ η BMW να είναι στο MotoGP και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι τέλεια. Ωστόσο, θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά δεν αποκλείεται να μείνω και εγώ εδώ στις Superbike».

Τι γίνεται με τον Iannone; Τι μπορείτε να μας πείτε για τον Andrea. Φαίνεστε σαν δύο φίλοι που γνωρίζονται πολύ καιρό.

«Ο Iannone είναι ένας σπουδαίος αναβάτης. Δεν τον ήξερα, αλλά από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε δημιουργήσαμε μια πολύ καλή σχέση, μιλώντας ήρεμα μεταξύ μας. Είναι ταλαντούχος και νομίζω ότι οι δυνατότητές του φαίνονται».

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Το στοίχημα των ελαστικών αποδίδει για τον Spinelli

« Προηγούμενο άρθρο

Ένα δράμα στο Όστιν για την Gresini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα