• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position για τον Marc Marquez!
Νέα 27/04/2024 - 18:02

Με την πίστα να συνεχίζει να είναι βρεγμένη, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην άσφαλτο για τις κατατακτήριες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας. Στη διαδικασία των πρώτων κατατακτηρίων είχαμε μερικά μεγάλα ονόματα και μερικούς αναβάτες που είναι παραδοσιακά δυνατοί στο βρεγμένο, οπότε αναμέναμε μεγάλη μάχη. 


Μετά τα πρώτα περάσματα ήταν ο Brad Binder και ο Franco Morbidelli που κατείχαν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στις δεύτερες κατατακτήριες. Ο πρώτος που άλλαξε την κατάσταση ήταν ο Raul Fernandez που κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, πριν τον "καθαιρέσει" ο Dani Pedrosa, για να κάνει το 1-2 για την KTM με 5 λεπτά να απομένουν. 


Εκεί ήταν που ξεκίνησαν οι τελικές επιθέσεις, με τον Miguel Oliveira (που θεωρείται ειδικός σε αυτές τις συνθήκες) να ανεβαίνει στην πρώτη θέση. Σύντομα όμως ο Morbidelli έκανε έναν ακόμα ταχύτερο γύρο για να ξανασκαρφαλώσει στην κορυφή, ενώ ο Binder επέστρεψε στη δεύτερη θέση στα τελευταία δύο λεπτά, παρά ένα γλίστρημα στην έξοδο της 13ης στροφής, εξασφαλίζοντας την πρόκριση. 


Η βροχή είχε σταματήσει, όμως καθώς δεν υπήρχε καθαρή αγωνιστική γραμμή, οι αναβάτες βγήκαν με βρόχινα ελαστικά στην πίστα για τις δεύτερες κατατακτήριες. Μετά τα πρώτα περάσματα, ήταν ο Marc Marquez που βρέθηκε στην κορυφή, μπροστά από τον Pedro Acosta. Σύντομα όμως ο Brad Binder, χρησιμοποιώντας την εμπειρία των πρώτων κατατακτηρίων ανέβηκε στην προσωρινή Pole Position. 


Στη μέρη περίπου των δεύτερων κατατακτηρίων, οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits για να αλλάξουν ελαστικά και να ορμήσουν για τις τελικές τους επιθέσεις. Ο Pedro Acosta είχε ξεκινήσει έναν πολύ δυνατό γύρο (7 δέκατα ταχύτερος από τον Binder), αλλά έχασε το μπροστινό στη 13η στροφή και έπεσε. 


Ο επόμενος που άλλαξε τα δεδομένα ήταν ο Marco Bezzecchi, με το 1:47.044 να τον φέρνει στην Pole Position, με 2:30 να απομένουν. Ο Marc Marquez όμως ήταν πολύ δυνατός και έγραψε 1:46.773 για να αρπάξει την πρώτη θέση. Παρά το γλίστρημα που είχε στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου, κανένας δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει στο 1 λεπτό που απέμενε και έτσι  ο Marc Marquez πήρε την Pole Position του Grand Prix της Jerez. 


Μαζί του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Marco Bezzecchi και Jorge Martin. Από τη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν οι Brad Binder, Fabio Di Giannantonio και Alex Marquez, μπροστά από τους Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli και Enea Bastianini


Τέλος, η τέταρτη σειρά αποτελείται από τους Pedro Acosta, Maverick Viñales και Aleix Espargaro

Επόμενο άρθρο »

Jerez: MotoGP Αγώνας Sprint

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα