• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: MotoGP Αγώνας
Επιστροφή στις νίκες για Bagnaia, μετά από μάχες με Marquez
Νέα 28/04/2024 - 18:58


 

Δράση, μάχες και αγωνία μέχρι τέλους είχε το Grand Prix της Jerez στη μεγάλη κατηγορία MotoGP. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο κάτοχος της Pole PositionMarc Marquez (Ducati), κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τους Jorge MartinMarco Bezzecchi και Francesco Bagnaia (όλοι με Ducati) να τον ακολουθούν. Ο Ιταλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2023, έκανε γρήγορα τις κινήσεις του και μια διπλή προσπέραση τον έφερε στη δεύτερη θέση, ενώ στη 13η στροφή του 1ου γύρου επιτέθηκε και στον Marquez, ανεβαίνοντας στην κορυφή. 


Ο Marquez απάντησε αμέσως, στην πρώτη στροφή του 2ου γύρου, αλλά άνοιξε τη γραμμή του στην έξοδο της στροφής και στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε ο Martin πέρασε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Bagnaia


Η πρώτη θέση θα άλλαζε και πάλι χέρια στο τέλος του 2ου γύρου, καθώς ο Bagnaia άνοιξε τη γραμμή του στην 13η στροφή και αυτό επέτρεψε στον Martin να ανέβει στην πρώτη θέση. 
Στον τέταρτο γύρο είχαμε την πτώση του 
Dani Pedrosa, που έκανε μια έκτακτη συμμετοχή με την ομάδα της ΚΤΜ, ενώ ο Marco Bezzecchi πέρασε τον Marc Marquez για την τρίτη θέση, στη 13η στροφή του 4ου γύρου. 

Σχεδόν 300,000 θεατές το τριήμερο, νέο ρεκόρ για όλες τις πίστες
Σχεδόν 300,000 θεατές το τριήμερο, νέο ρεκόρ για όλες τις πίστες


Οι δύο πρώτοι είχαν αρχίσει να ανοίγουν διαφορά, αλλά όλα θα άλλαζαν στον 11ο γύρο, καθώς ο Martin έχασε το μπροστινό στην 6η στροφή και έπεσε από την πρώτη θέση, αφήνοντας μόνο του τον Bagnaia με μια διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον συμμαθητή του στην Ακαδημία VR|46.

Όμως ένα λάθος του Bezzecchi στην 13η στροφή του 13ου γύρου θα έφερνε τον Marquez ακριβώς στην ουρά του, στη μάχη για τη δεύτερη θέση. Στον επόμενο γύρο επιτέθηκε στην 6η στροφή και κατάφερε να περάσει δεύτερος, ανοίγοντας μάλιστα αμέσως διαφορά. 


O Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής άρχισε να μειώνει τη διαφορά από τον Bagnaia, αλλά στον 16ο γύρο ο Ιταλός θα απαντούσε, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και ανοίγοντας και πάλι τη διαφορά. Αμέσως μετά όμως ο Marquez θα άρχιζε και πάλι την επίθεσή του και στον 20ο γύρο θα έκανε νέο ρεκόρ κατά τη διάρκεια αγώνα (1:37.655). 


Στην ένατη στροφή του 21ου γύρου επιτέθηκε και πέρασε μπροστά, με τον Bagnaia να απαντάει στη 10η και να επιστρέφει στην κορυφή. Στον επόμενο γύρο οι κινήσεις επαναλήφθηκαν, με τον Βagnaia να βγαίνει νικητής σε αυτή την αψιμαχία και από εκεί και πέρα να ανοίγει και πάλι μια μικρή διαφορά. 


Μάλιστα έκανε νέο ρεκόρ στον 23ο γύρο (1:37.449) και κατάφερε να διαχειριστεί τους δύο τελευταίους γύρους για να επιστρέψει στις νίκες και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Marc Marquez περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, με τον Marco Bezzecchi να παίρνει μια μοναχική τρίτη θέση.


Ο Alex Marquez (Ducati) τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Enea Bastianini (Ducati). Έκτος ήταν ο Brad Binder (KTM), ενώ πίσω του τερμάτισε ο Fabio Di Giannantonio (Ducati). Tη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Miguel Oliveira (Aprilia)Maverick Viñales (Aprilia) και Pedro Acosta (GASGAS/KTM).

Ο Αγώνας χαρακτηρίστηκε συγκλονιστικός και ο Marc Marquez έφυγε ευχαριστημένος, γνωρίζοντας ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP test Jerez: φοβεροί χρόνοι στη μέση της ημέρας

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα