• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Acosta κατευθύνεται με γκάζι στο Montmeló
Αγώνες 22/05/2024 - 11:54

Απλώς αρκετός χρόνος για να πάρουμε ανάσες μετά από ένα ρεκόρ για το Γαλλικό Grand Prix στο Le Mans, και είναι ήδη καιρός να αντιμετωπίσουμε μια νέα αγωνιστική εβδομάδα, καθώς η ομάδα Red Bull GASGAS Tech3 κατευθύνεται τώρα στο Montmeló, στα περίχωρα της Βαρκελώνης για το Gran Premi de Catalunya.

Ο έκτος Γύρος της σεζόν είναι ένας σημαντικός σταθμός για την ομάδα: Εκτός από το ότι είναι εντός έδρας Γύρος για τους Ισπανούς Pedro Acosta και Augusto Fernandez, οι δύο αναβάτες θα υπερασπιστούν επίσης τα χρώματά τους στην έδρα της GASGAS για το MotoGP™ Grand Prix της μάρκας από την Terrassa.

Το Le Mans δεν τελείωσε όπως θα ήθελε για τον νεοφερμένο του MotoGP™, Pedro Acosta, ο οποίος είδε τα όνειρά του να φέρει τη δόξα στην ομάδα να τελειώνουν νωρίς στον κύριο Αγώνα όταν έπεσε. Υπήρχε ένα αίσθημα αποτυχίας για τον Καρχαρία στη Γαλλία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πάει στη Βαρκελώνη ακόμα πιο πεινασμένος, καθώς ελπίζει να κάνει μια καλή παράσταση τόσο στο σπίτι του όσο και στην έδρα της GASGAS.

Θα υπάρξουν κάποιες προκλήσεις, όπως η διαχείριση των ελαστικών, καθώς η πίστα είναι γνωστό ότι έχει τη χαμηλότερη πρόσφυση από τις άλλες πίστες στο ημερολόγιο, αλλά οι πέντε πρώτοι Γύροι του στην κορυφαία κατηγορία θα δώσουν στον νεοφερμένο τη σιγουριά ότι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο Acosta τερμάτισε 6ος στο GP της Καταλονίας το 2022 και το 2023 όταν ήταν στη Moto2™ και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί για το #31 το Σαββατοκύριακο στην Καταλονία.

Ετοιμαστείτε για άλλο ένα γεμάτο δράση Σαββατοκύριακο με τον Pedro Acosta στο GP της Καταλονίας.

 

Πρωτάθλημα: 6ος

Βαθμοί: 73

«Το Le Mans ήταν ένα κάπως απογοητευτικό Σαββατοκύριακο αφού, όπως είπα, είχαμε τη μοτοσυκλέτα έτοιμη να φτάσουμε στην κορυφή του Αγώνα. Φτάνω στο Montmeló με περισσότερο ενθουσιασμό και με ξεκάθαρες ιδέες, οπότε θα προσπαθήσω να έχω μια καλή Παρασκευή, θα συνεχίσουμε το Σάββατο και θα το τελειώσουμε την Κυριακή. Θα δούμε πώς θα διαχειριστούμε τα ελαστικά όλο το Σαββατοκύριακο σε μια πίστα με μικρή πρόσφυση, ευτυχώς σε αυτούς τους πρώτους Αγώνες έχω ήδη μάθει κάτι περισσότερο για αυτό το Σαββατοκύριακο. Το κοινό της GASGAS γεμίζει με κόκκινο τις εξέδρες»!

Διευθυντής ομάδας

«Κατευθυνόμαστε στη Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα για το Gran Premi de Catalunya, τον έκτο Γύρο του ημερολογίου. Αυτό το γεγονός συνήθως δημιουργεί θεαματικούς αγώνες, επειδή η πρόσφυση στην επιφάνεια είναι από τις χαμηλότερες της σεζόν και όλοι οι αναβάτες διαχειρίζονται τα ελαστικά τους για τους τελευταίους γύρους, οι οποίοι είναι πάντα εκρηκτικοί και πολλοί αναβάτες θεωρούν αυτό το Grand Prix ως τον Αγώνα τους, και αυτό θα ισχύει για τον Acosta, χωρίς να ξεχνάμε ότι η Catalunya είναι εκεί που ξεκίνησαν τα πάντα για την GASGAS. Η πτώση του στον κύριο Αγώνα ήρθε νωρίς, καθώς ήταν ο μόνος αναβάτης στο grid που σημείωσε βαθμούς σε κάθε σπριντ και Αγώνα, το οποίο ήταν ένα αξιοπρεπές ρεκόρ για τον ίδιο που είναι νεοφερμένος στην κορυφαία κατηγορία, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας εξοικείωσης και θα επιστρέψει ακόμη πιο πεινασμένος αυτή την εβδομάδα».

 

Ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο μας περιμένει ξανά στη Βαρκελώνη και είμαστε έτοιμοι για αυτό»!

 

Τα δεδομένα της πίστας:

Pole position: Αριστερά

Μήκος: 4.657 χλμ

Πλάτος: 12 μέτρα

Στροφές: 14 (8 δεξιές, 6 αριστερές)

Μεγαλύτερη ευθεία: 1,047 μέτρα

Κατασκευή: 1991

Τροποποίηση: 2021

 

Ρεκόρ όλων των εποχών: 2023 F. Bagnaia (ITA) 1'38.639 – 169.9 km/h

Καλύτερος γύρος Αγώνα: 2021 J. Zarco (FRA) 1'39.939 – 167.7 km/h

Καλύτερος χρόνος Pole: 2023 F. Bagnaia (ITA) 1'38.639 – 169.9 km/h

Κορυφαία ταχύτητα: 2023 A. Espargaro (SPA) 356.4 km/h

 

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP, Domenicali: «Αντίο σε έναν πρώτο αναβάτη. Θέλουμε να βγάλουμε δύο πρωταθλητές»

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Αγώνας της εργοστασιακής Red bull GasGas ξεκινά στο Desafio ruta 40

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα