• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, Domenicali: «Αντίο σε έναν πρώτο αναβάτη. Θέλουμε να βγάλουμε δύο πρωταθλητές»
Αγώνες 22/05/2024 - 17:15

«Στο παρελθόν χρησιμοποιούσαμε μια πιο συντηρητική στρατηγική, αλλά δεν πέτυχε. Ο εσωτερικός αγώνας κάνει τους πάντες να εκφράζονται στο μέγιστο και να αναπτύσσουν τη μοτοσυκλέτα. Marquez; Όσοι τον αμφισβήτησαν αλλάζουν γνώμη».

Ποιός θα αγωνιστεί με τη Ducati το επόμενο έτος στο πλευρό του Pecco Bagnaia είναι το μεγάλο ερώτημα της στιγμής. Ένα ερωτηματικό που έχει υποσχεθεί το αφεντικό Gigi Dall'Igna ότι θα απαντηθεί σύντομα. Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις διεκδικητές για τη θέση και είναι απίθανο να μπουν άλλα ονόματα στη διεκδίκηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Claudio Domenicali είναι επίσης πεπεισμένος για αυτό και στην παρουσίαση της Monster αφιερωμένης στον Ayrton Senna, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης που προσελκύει αυτή η απόφαση.

«Είναι μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της σπουδαίας δουλειάς που έχουμε κάνει» είπε, «Αν και γνωρίζουμε ότι όποια επιλογή και να κάνουμε θα υπάρχει κριτική, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Θα προσπαθήσουμε να μην εμπλακούμε πολύ από σεβασμό προς τους εμπλεκόμενους αναβάτες».

Και μόλις στον πρόσφατο Γύρο του Le Mans, ένας από τους εμπλεκόμενους, δηλαδή ο Martin, ζήτησε ρητά από τη μάρκα να επισπεύσει την απόφαση. Όπως αναφέρθηκε, ωστόσο, αυτή δεν είναι τόσο εύκολη κίνηση. Το συναίσθημα είναι ότι πιθανότατα ο Bastianini θα θυσιαστεί και ότι στο τέλος θα είναι μια σύγκρουση μεταξύ του αναβάτη της ομάδας Pramac και του Marquez.

«Είναι δύσκολο για τον Jorge να τα πάει καλύτερα από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα και ο Marc βελτιώνεται με εξαιρετικό τρόπο. Ο Enea δεν είναι σε καλή θέση βαθμολογικά, αλλά έκανε σπουδαίο Aγώνα στη Γαλλία».

Για τον 59χρονο, ενώ υπάρχει φόβος για αδελφοκτόνες συγκρούσεις, με δύο κόκορες έτοιμους να πολεμήσουν και να σταθούν εμπόδιο, το να υπάρχουν δύο κορυφαίοι αναβάτες στην επίσημη ομάδα είναι σε κάθε περίπτωση δύναμη.

«Ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι ένα κίνητρο για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας επίσης. Έχουμε υιοθετήσει μια διαφορετική στρατηγική στο παρελθόν, εκλέγοντας έναν επικεφαλής αναβάτη, αλλά δεν απέδωσε. Το να έχετε και τους δύο αναβάτες ανταγωνιστικούς βοηθάει να διατηρείται το επίπεδο ψηλά. Σήμερα όλα τα παιδιά μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό», επισήμανε.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τον άσο της Cervera, αναγεννημένο ή σχεδόν αναγεννημένο μετά τη μετακόμιση στην ομάδα από το Borgo Panigale. «Μόλις ανέβηκε στη Desmosedici, επέστρεψε, διώχνοντας έτσι τις αμφιβολίες όσων πίστευαν ότι δεν θα τον ξαναδούμε σε φόρμα μετά τις πτώσεις», σχολίασε με ικανοποίηση.

Επόμενο άρθρο »

Grazie Capitano

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Acosta κατευθύνεται με γκάζι στο Montmeló

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα