• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha Racing Heritage Club στο επίκεντρο του Sunday Ride Classic
Εκδηλώσεις 23/05/2024 - 14:52

Το Yamaha Racing Heritage Club έκανε μία κορυφαία εκδήλωση στο Sunday Ride Classic στο Le Castellet, με τους θρυλικούς αναβάτες Giacomo Agostini και Christian Sarron να διασκεδάζουν τους παθιασμένους θαυμαστές στο Circuit Paul Ricard με τις ιστορικές τους αγωνιστικές μοτοσυκλέτες το Σαββατοκύριακο που πέρασε στις 18-19 Μαΐου

Το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC) ξεκίνησε το έτος του 2024 με εμφατικό στυλ στη Γαλλία, με τον 15 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Agostini και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή 250cc Sarron του 1984 να βρίσκονται στην πίστα με την TZ750 για να μαγέψουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έκαναν την ετήσια επίσκεψή τους στο Sunday Ride Classic.

Όχι μόνο το δίδυμο, μαζί με τους τοπικούς ήρωες Hubert Rigal και Raymond Roche, συμμετείχαν σε μια σειρά από εμφανίσεις στην πίστα, αλλά ήταν επίσης έτοιμοι να συναντήσουν και να χαιρετήσουν τους θαυμαστές στο pit box του YRHC και σε πολλές εκδηλώσεις όλο το Σαββατοκύριακο.

Εκτός από τη συνάντηση με τους ήρωές τους, οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είδαν και τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες γράφτηκε ιστορία. Η YZR500 OW23 του Agostini, με την οποία κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 500cc του 1975, τον πρώτο τίτλο πρώτης κατηγορίας για δίχρονη μοτοσυκλέτα, και την TZ250L του 1984 του Sarron, με την οποία εξασφάλισε τον τίτλο των 250cc, ήταν και οι δύο στην έκθεση της εκδήλωσης.

Δημιουργώντας έναν σύνδεσμο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, την Κυριακή, ο Agostini οδήγησε επίσης στην πίστα τη νέα XSR900 GP για έναν αποκλειστικό γύρο. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς ο «Ago», ο οποίος όχι μόνο κέρδισε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Yamaha ως αναβάτης, αλλά εξασφάλισε άλλα τρία ως Team Manager κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ήταν αναβάτης μιας μοτοσυκλέτας που, με την κόκκινη και λευκή ρετρό βαφή της, έχει σχεδιαστεί για να ξυπνά μνήμες εκείνης της εποχής, ενώ συνδυάζει το αγωνιστικό στυλ της κληρονομιάς με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αιχμής.

Μετά από μια τόσο επιτυχημένη διοργάνωση, επόμενο για τους Agostini, Sarron και το YRHC είναι το Coupes Moto Légende στο Circuit Dijon-Prenois στις 25-26 Μαΐου.

« Προηγούμενο άρθρο

10η Συνάντηση Βετεράνων Enduro

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα