• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen Πρώτη μέρα: ο Lorenzo στην κορυφή
Ο Stoner πολύ κοντά του και ο Hayden 3ος
Νέα 24/06/2010 - 20:00

Το Ολλανδικό Grand Prix κατά παράδοση γίνεται το Σάββατο, έτσι όλο το πρόγραμμα πηγαίνει μια μέρα νωρίτερα. Σήμερα λοιπόν έγιναν οι ελεύθερες δοκιμές που συνήθως γίνονται την Παρασκευή.

 

Τον πρώτο χρόνο έκανε ο Jorze Lorenzo με 1:35.169, γεγονός που δεν εκπλήσσει κανέναν, γιατί και γρήγορος είναι και το φαβορί για τον φετινό τίτλο, αλλά και προσαρμόζεται εύκολα παντού.

 

Πίσω από τον Lorenzo είναι οι δύο εργοστασιακές Ducati, με εκείνη του Casey Stoner στην 2η θέση, με διαφορά χρόνου από τον πρώτο μόλις 0.011 του δευτερολέπτου και στην εκείνη του Nicky Hayden.

 

Στην θέση βρίσκεται η πρώτη μη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, η Yamaha της Tech 3 με τον Colin Edwards, που δείχνει να προσαρμόζεται γρήγορα στην Ολλανδική πίστα.

 

Την καιθέση κρατάνε οι δυο εργοστασιακές Repsol Honda με τον Andrea Dovizioso και Dani Pedrosa, που φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το Assen.

 

Στην θέση είναι ο Aleix Espargaro, που κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο Ολανδικό GP, πάνω στην Ducati της δορυφορικής ομάδας της Pramac.

 Η δεύτερη Yamaha της Tech 3 με τον rookie Ben Spies, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2009 στα WSBK, μένει στην θέση, σε μια πίστα που την ξέρει από τον περσινό του αγώνα.

 

Την θέση έχει ένας ακόμα rookie ο Marco Simoncelli, Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 250cc, ο οποίος στους τελευταίους αγώνες αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό του και παρουσιάζει όλο και καλύτερα αποτελέσματα με την Honda της δορυφορικής ομάδας San Carlos Gresini.

 

Η δεκάδα κλείνει με τον team mate του Simoncelli τον Marco Melandri, που προσπαθεί να βρει τον ρυθμό του, μετά την πτώση του στους πρώτους γύρους του προηγούμενου αγώνα στη Μ. Βρετανία.

 

11ος είναι ο Randy De Puniet, μια θέση πολύ κάτω από τις πραγματικές του δυνατότητες, 12ος ο Hector Barbera, 13ος ο Loris Capirossi, που σίγουρα δεν είναι ευχαριστημένος μ’ αυτήν την επίδοση, 14ος ο Mika Kallio, 15ος ο team mate του Capirossi στην ομάδα της Rizla Suzuki, ο Alvaro Bautista και 16ος ο αντικαταστάτης του τραυματισμένου Aoyama στην ομάδα της Interwetten Honda Akiyoshi

 

Αυτά τα πρώτα αποτελέσματα δεν αποτελούν παρά μόνο ένα δείγμα, γιατί οι χρόνοι και οι θέσεις θα αλλάξουν πολύ κατά τη διάρκεια του τριημέρου, καθώς οδηγοί και ομάδες θα βρίσκουν τον ρυθμό τους.

Επόμενο άρθρο »

O Iannone ξανά στην κορυφή της Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Το παρασκήνιο της αντικατάστασης του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα