• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bridgestone: Απολογισμός του Assen
Ο συγκεκριμένος αγώνας αποδεικνύει ότι οι επιδόσεις των δύο γομών καλύπτουν η μία την άλλη.
Νέα 27/06/2010 - 21:34

Στην Ολλανδική πίστα θαυμάσαμε την πλήρη κυριαρχία του Jorge Lorenzo που φορούσε μεσαία γόμα στον εμπρός τροχό και σκληρή ασύμμετρης σχεδίασης στον πίσω. Φόρεσε την σκληρή γόμα πίσω για να έχει αυξημένη πρόσφυση στην άκρη του ελαστικού και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Σε αντίθεση με τους Pedrosa και Stoner που χρησιμοποίησαν την μεσαία γόμα στον πίσω τροχό. Βέβαια και οι δυο τους κατάφεραν άμεσα από την αρχή να πλησιάσουν τον Lorenzo χάρη στην καλύτερη πρόσφυση που είχαν λόγω της μαλακότερης γόμας. Από την άλλη ο Lorenzo άρχισε σταδιακά να αποκρίνεται από τον 10ο γύρο χάρη στην μεγαλύτερη ανθεκτικότητα της σκληρότερης γόμας που φορούσε.  

 

Όμως ο Ben Spies που φορούσε την μαλακότερη γόμα στο πίσω ελαστικό έδωσε άλλη μία σκληρή μάχη σε αυτό τον αγώνα περνώντας τον Dovizioso που φορούσε την σκληρή γόμα. Σκληρή γόμα φορούσε πίσω και ο Randy de Puniet που έκανε άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση καταφέρνοντας να στριμώξει τον Dovizioso στους τελευταίους δύο γύρους. Ο Simoncelli με τη σειρά του χρησιμοποίησε σκληρό πίσω ελαστικό και επικράτησε στην σκληρή μάχη που είχε με τον Espargaro που φορούσε την πιο μαλακή γόμα.  

 

Συγκρίνοντας τις δύο γόμες ο Tohru Ubukata (Manager, Bridgestone Motorcycle Tyre Development Dep.) ανάφερε τα εξής “Είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των δύο γομών μιας και ο Jorge Lorenzo κέρδισε τον αγώνα με διαφορά σχεδόν 3δευτ. από τον Pedrosa φορώντας σκληρό πίσω ελαστικό ενώ από την άλλη πλευρά ο Pedrosa σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στον αγώνα φορώντας την μεσαία γόμα στο πίσω τροχό. Επίσης διακρίναμε μία σταθερότητα στις επιδόσεις με τον Spies να σημειώνει στον τελευταία γύρο του αγώνα χρόνο αργότερο από τον ταχύτερό του γύρο κατά μόλις 0,2δευτ. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποδεικνύει ότι οι επιδόσεις των δύο γομών καλύπτουν η μία την άλλη καθώς επίσης ότι διαφορετικοί αναβάτες πάνω σε μοτοσικλέτες με διαφορετικό στήσιμο και ελαστικά φέρουν εξίσου καλές επιδόσεις.”

Επόμενο άρθρο »

Σημαντική η 2η θέση για τον Elias

« Προηγούμενο άρθρο

O Troy Corser φέρνει την πρώτη pole position στη BMW

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα