• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Γαλικό GP (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buriram: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position για τον Marc Marquez
Νέα 01/03/2025 - 07:17

Έχοντας να αντιμετωπίσει τις πρώτες κατατακτήριες λόγω μιας λάθος κίτρινης σημαίας, ο Francesco Bagnaia έπρεπε οπωσδήποτε να επιτεθεί δυναμικά στις πρώτες κατατακτήριες για να μην μείνει εκτός της μάχης για την Pole Position. 

Μετά τα πρώτα περάσματα κατάφερε όντως να πάρει την πρώτη θέση, γράφοντας 1:29.180, ενώ πίσω του ήταν ο Fabio Di Giannantonio με 1:29.601. Έτσι έμειναν τα πράγματα μέχρι που οι αναβάτες γύρισαν στα γκαράζ των ομάδων τους για να προετοιμαστούν για τις τελικές εξόδους τους, όμως ο Bagnaia επέλεξε να μην βγει, για να κρατήσει ένα παραπάνω μαλακό πίσω ελαστικό. 


Η θέση του φαινόταν ασφαλής, όμως ένα λεπτό πριν το τέλος, οι Miguel Oliveira, Brad Binder και Jack Miller άρχισαν να γράφουν δυνατούς γύρους, και τελικά ο Miller ανέβηκε στη 2η θέση. Ο Αυστραλός ξεκίνησε και έναν ακόμα γρήγορο γύρο αμέσως, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Bagnaia, ενώ και ο Oliveira έκανε ένα λάθος στον τελευταίο του γρήγορο γύρο, μένοντας τελικά εκτός πρόκρισης. 


Μπαίνοντας στις δεύτερες κατατακτήριες, ο Bagnaia χρησιμοποίησε την πρόσφατη εμπειρία του από τις πρώτες κατατακτήριες για να ανέβει στην πρώτη θέση στα αρχικά στάδια, κάνοντας 1:29.259. Όμως αμέσως μετά, τα αδέρφια Marquez επιτέθηκαν, με τον Alex να περνάει μπροστά αρχικά και τον Marc αμέσως να κάνει 1:28.782 και να ανεβαίνει στην κορυφή. 

Οι χρόνοι διατηρήθηκαν έτσι μέχρι τις τελικές επιθέσεις, όπου ο Marc Marquez ξεκίνησε την επίθεσή του και φαινόταν ότι θα μπορέσει να σπάσει και το ρεκόρ, όμως ένα λάθος στην 8η στροφή του στέρησε την ευκαιρία. Δεν πτοήθηκε και συνέχισε, όμως η πτώση του Joan Mir στην 3η στροφή έβγαλε και πάλι τις κίτρινες σημαίες (είχαν βγει λίγο πριν και για την πτώση του Marco Bezzecchi) και έτσι δεν είδαμε βελτιώσεις στα τελευταία λεπτά. 

Ο Marc Marquez λοιπόν κατέκτησε την Pole Position και θα έχει δίπλα του τον αδερφό του, Alex Marquez, σε ένα ακόμα 1-2 αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Bagnaia, παρά το γεγονός ότι πέρασε από τις πρώτες κατατακτήριες, θα ξεκινήσει τους αγώνες της Ταϊλάνδης από την πρώτη σειρά, καθώς κατέλαβε την 3η θέση. 

Πολύ καλή επίδοση και από τον Jack Miller, που επίσης από τις πρώτες κατατακτήριες έφτασε στην κεφαλή της 2ης σειράς της εκκίνησης, ενώ πολύ δυνατός ήταν και ο Ai Ogura, που θα ξεκινήσει τον πρώτο του αγώνα στα MotoGP από την 5η θέση, μπροστά από τον Franco Morbidelli

Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης βρίσκουμε τους Pedro Acosta, Raul Fernandez και Marco Bezzecchi, μπροστά από τους Fabio Quartararo, Joan Mir και Johann Zarco
 

Επόμενο άρθρο »

Buriram: Moto2 Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ 2020;
  • ΟΧΙ, ΣΤΗΝ ΧΕΡΕΘ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ 3ης ΣΤΡΟΦΗΣ
  • ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ