• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Corsi μιλάει για την Moto2
Aπό την αρχή της σεζόν ήμουν σε καλές θέσεις.
Νέα 12/08/2010 - 19:36

Είναι πολύ σημαντικό για έναν αναβάτη να γνωρίζει ότι όλοι οι συναθλητές του χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα. Από πλευράς απόδοσης των μοτοσυκλετών όλες είναι ίσες αλλά το πλαίσιο και οι αναρτήσεις κάνουν την ουσιαστική αλλαγή και φυσικά το πώς θα τα επωφεληθεί ο κάθε οδηγός. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι προσπάθησα να κλείσω τις γραμμές μου στις στροφές που είναι πολύ σημαντικό για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η μοτοσυκλέτα της ομάδας. 

 

Η συνεργασία μεταξύ του πλαισίου και της κάθε πίστας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τις επιδόσεις σε κάθε αγώνα. Ένα καλό set up της μοτοσυκλέτας και η επιλογή των ιδανικών γραμμών στην πίστα σε βοηθούν να πας πιο γρήγορα. Αναμφισβήτητα ο αναβάτης που με εντυπωσίασε περισσότερο φέτος στην κατηγορία Moto2 είναι ο Toni Elias που είναι πολύ έμπειρος και εμφανίζεται γρήγορος σε κάθε αγώνα. Οι επιδόσεις του είναι σταθερές και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και δικαιολογούν την μικρή διαφορά ασφάλειας που έχει κάνει στην βαθμολογία, παρόλο ότι έχουμε μπροστά μας αρκετούς αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν. Όσον αφορά το στυλ οδήγησης του κάθε αναβάτη δεν έχω δει κάποιον να ξεχωρίζει με έντονη διαφορά. 

 

Αν σκέφτομαι τον τίτλο; Από τον πρώτο αγώνα της σεζόν κατάλαβα ότι μπορώ να βρίσκομαι σε καλή θέση, βελτιώθηκα σταδιακά από τον έναν αγώνα στον άλλο και ανέβηκα δύο φορές στο βάθρο στο Le Mans και το Mugello. Στον Silverstone ο Bradl έπεσε πάνω μου και στο Assen αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Στον τελευταίο αγώνα έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και έκανα κάποιο λάθος την στιγμή που βάδιζα για το βάθρο. 

 

Για το υπόλοιπο διάστημα της σεζόν πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός και να είμαι πιο ισχυρός σε κάθε αγώνα. Ήδη στον αγώνα του Sachsenring έδειξα ότι μπορώ να βρίσκομαι στις πρώτες θέσεις, ήμουν γρήγορος την Παρασκευή και καλός στον βρόχινο αγώνα της Κυριακής. Πλέον βρίσκομαι στο Brno και στόχος μου όπως πάντα είναι η νίκη.

Επόμενο άρθρο »

Bridgestone: Τι θα έχει στο Brno

« Προηγούμενο άρθρο

Repsol Honda: Ανάρρωσε ο Dani Pedrosa από τον τραυματισμό του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα