• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi πήρε την απόφαση για Ducati, λόγω Hayden!
Η καλή πορεία του Αμερικανού έπεισε τον Valentino
Νέα 20/11/2010 - 13:01

O Rossi θεωρείται ο πιο έξυπνος οδηγός και όταν τελικά ανακοίνωσε την απόφασή του να αγωνιστεί τα επόμενα χρόνια με την Ducati όλοι αναρωτήθηκαν αν αυτή είναι μια σωστή απόφαση, με δεδομένη τη δυσκολία οδήγησης της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας, από όλους τους οδηγούς, εκτός του Casey Stoner. 

Ο Nicky Hayden όμως ήταν ο οδηγός που από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, άρχισε να διαλύει τον παραπάνω μύθο(;). Με απίστευτη θέληση, αποφασιστικότητα, αφοσίωση, κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο, να φέρει σιγά – σιγά στα μέτρα του την Ducati και να δείξει ότι είναι μια μοτοσυκλέτα τελικά με δύο ρόδες, φρένα, πλαίσιο και κινητήρα! Η ημέρωση της ατίθασης GP10, από τον Nicky θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους κύριους λόγους που βοήθησαν τον Valentino στην τελική του απόφαση να υπογράψει με την Ducati. «Τι στο καλό, ο Hayden το καταφέρνει, δεν θα μπορέσω εγώ;», μπορεί να σκέφτηκε ο «γιατρός», που είδε στα χέρια του Hayden μια πιο φιλική GP10 φέτος.

Στην Valencia ο Αμερικανός βρέθηκε τελικά ξανά μετά από χρόνια, στο ίδιο box με τον Rossi, όπως τότε στην Honda και ο Nicky μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ιταλός:

«Αυτή η μορφή του τεστ είναι πάντα δύσκολη και στην περίπτωση του Valentino το να αλλάζεις μοτοσυκλέτες δεν είναι ποτέ εύκολο. Ειδικά αν οι μοτοσυκλέτες είναι τόσο διαφορετικές όσο η Yamaha και η Ducati. Η Ducati κινείται πολύ περισσότερο από ότι η Yamaha και σίγουρα είναι μια μοναδική μοτοσυκλέτα. Η καμπύλη εκμάθησης μπορεί να είναι αρκετά ανηφορική στην αρχή. Αλλά όσο πιο γρήγορα πας μαζί της, τόσο ευκολότερη γίνεται. Ο Rossi ξέρει τι κάνει, το ίδιο και η ομάδα του. Αν γινόταν αγώνας την επόμενη του τεστ, ίσως να μην έδινε τη μάχη για το βάθρο, αλλά θα ήταν εκεί κοντά με τους υπόλοιπους. Ήταν πιο δύσκολα για μένα όταν πρωτοήρθα στην Ducati το 2009, γιατί έπρεπε να συνηθίσω μια νέα ομάδα, που όλοι ήταν Ιταλοί. Τώρα η αίσθηση με την ομάδα είναι τέλεια και η ατμόσφαιρα στο γκαράζ με ενθαρρύνει. Οι μηχανικοί του Valentino έρχονται στους δικούς μου με τις ερωτήσεις τους και όλα δουλεύουν καλά».

Έτσι λοιπόν ο Hayden που χρειάστηκε αρκετό χρόνο την πρώτη χρονιά, μέχρι να συνηθίσει ομάδα και μοτοσυκλέτα, είναι σίγουρος ότι ο Rossi θα χρειαστεί σημαντικά λιγότερο χρόνο για αυτά τα δύο θέματα.

Και με δεδομένο ότι η Ducati θα δουλέψει πολύ περισσότερο στην κατεύθυνση να φτιάξει την μοτοσυκλέτα στα μέτρα του και επίσης με δεδομένο ότι ο Rossi δεν θα έχει το σοβαρό θέμα με τον ώμο του, περιμένουμε να δούμε έναν άλλο «γιατρό» από αυτόν της Valencia, πάνω στην GP11.

 

Επόμενο άρθρο »

O αδελφός του Hayden ξαναγυρνά στις ΗΠΑ

« Προηγούμενο άρθρο

H κόντρα Pedrosa – Stoner άρχισε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα