• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Αλλαγή κανονισμών το 2012;
Θα υιοθετηθούν αυτοί του Βρετανικού Πρωταθλήματος;
Νέα 18/02/2011 - 10:37

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε βρετανική ιστοσελίδα, οι ιθύνοντες νόες του WSBK σκέφτονται να υιοθετήσουν τους κανονισμούς που διέπουν το Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes (Evo class) ώστε να προσελκύσουν περισσότερες ομάδες και πιο πολλούς αναβάτες στο θεσμό (WSBK). Θυμίζουμε ότι φέτος λαμβάνουν μέρος σε αυτόν 21 οδηγοί.

 

Αν τελικώς υιοθετηθούν οι κανονισμοί του Βρετανικού Πρωταθλήματος, οι μοτοσυκλέτες του WSBK θα έχουν τεχνικές προδιαγραφές όπως αυτές που ισχύουν για την Moto2. Δηλαδή θα μπορούν να έχουν πλήρως εξελιγμένο σασί προδιαγραφών Superbike, αλλά στάνταρ προδιαγραφών κινητήρα ενώ η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα θα είναι εξελιγμένη βάσει όσων ορίζει ο κανονισμός. Με λίγα λόγια πιο αδύναμα Superbike, ώστε να περιοριστεί το κόστος εξέλιξης και συντήρησης των κινητήρων που χρησιμοποιούνται τώρα στο WSBK.

 

Ο Francis Batta, Team Manager της Suzuki Alstar, δήλωσε σχετικά:

«Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να καταλήξουμε να τρέχουμε με μοτοσυκλέτες Superstock, όμως αυτές για το WSBK χρειάζεται να πιο κοντά τους συγκριτικά. Η οικονομική κρίση έχει μεταβάλλει πολλά δεδομένα, πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα που είχαμε στο παρελθόν και οι κανονισμοί πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Πρέπει να πάμε πίσω και κανένας να μην κλέβει.» Αυτό το τελευταίο ήταν μια αναφορά ("μπηχτή" θα λέγαμε), για τους άλλους κατασκευαστές, που οι φήμες στο paddock των Superbike λένε ότι υπερ-βελτιώνουν τους κινητήρες τους, ίσως και πέρα από τα όρια των κανονισμών...

Επόμενο άρθρο »

Graziano Rossi: O Vale ήταν γρήγορος από τη γέννα του!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Συνεργασία FTR και SAG Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα