• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Δοκιμές 3η ημέρα, Πορτογαλία
Ο καιρός επέτρεψε να γίνουν λίγες δοκιμές στο Εστορίλ
Νέα 18/02/2011 - 12:14

Η τρίτη ημέρα δοκιμών στην Πορτογαλική πίστα πήγε κάπως καλύτερα για τους αναβάτες τόσο της κατηγορίας Moto2 όσο και αυτής των 125cc.

Ο καιρός βελτιώθηκε, σχετικά, και έτσι 22 αναβάτες της Moto2 μπήκαν στην πίστα για να εξάγουν κάποια συμπεράσματα και να κάνουν στις μοτοσυκλέτες τους όποιες ρυθμίσεις μπορούσαν. Βεβαίως, η βροχή και ο ισχυρός αέρας δεν έλειψαν και την τρίτη ημέρα κάτι που δυσκόλεψε τους οδηγούς.

 

Τρεις από αυτούς, οι Claudio Corti (φωτογραφία), Simone Corsi και Thomas Luthi σημειώσαν τον ίδιο χρόνο (1’:42’’.4) που ήταν και ο ταχύτερος της ημέρας. Πίσω τους ήταν ο Alex de Angelis, στην πέμπτη θέση ο Jules Cluzel και στη έκτη ο Michele Pirro. Στη δεύτερη φωτογραφία μπορούμε να δούμε την κατάταξη της τρίτης ημέρας στην κατηγορία Moto2.

Αποτελέσματα, 3η ημέρα, Εστορίλ
Αποτελέσματα, 3η ημέρα, Εστορίλ

 

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι αναβάτες, όπως ο Andrea Iannone, δεν θέλησαν να οδηγήσουν ούτε την τρίτη ημέρα και προτίμησαν να το κάνουν στις επίσημες δοκιμές που θα γίνουν στην Χερέθ στις 4-6 Μαρτίου.

 

Στην κατηγορία των 125cc, 15 αναβάτες πήραν την απόφαση να μπουν στην πίστα για να δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους. Ταχύτερος ήταν ο Miguel Oliveira με χρόνο 1’:48’’.9, δεύτερος ήταν ο Sandro Cortese, τρίτος ο Alberto Moncayo και τέταρτος ο Jonas Folger. Να πούμε ότι και οι οδηγοί αυτής της κατηγορίας θα λάβουν μέρος στις δοκιμές της Χερέθ.

 

Ας διαβάσουμε τι δήλωσαν κάποιοι από τους αναβάτες της Moto2 για τις δοκιμές στην Πορτογαλία:

 

Scott Redding (Mark VDS Racing Team)

«Απογοητεύτηκα. Έπειτα από τις επιτυχημένες δοκιμές στην Βαλένθια ανυπομονούσα να έρθω στο Εστορίλ και να συνεχίσω τη δουλειά, όμως ο καιρός δεν το επέτρεψε. Την πρώτη ημέρα ήταν δύσκολα, τη δεύτερη δεν έκανα καν τον κόπο να βγω στην πίστα. Την τρίτη ημέρα ο καιρός βελτιώθηκε λίγο αλλά η βροχή δεν σταμάτησε. Μόνο την τελευταία ώρα των δοκιμών καθάρισε ο ουρανός όμως η πίστα γλιστρούσε. Ελπίζω να είναι καλύτερες οι συνθήκες στην Βαλένθια.»

 

Mika Kallio (Mark VDS Racing Team)

«Αυτή την περίοδο χρειάζομαι να περάσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ στην μοτοσυκλέτα αλλά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών έκανα μόλις έξι γύρους την πρώτη ημέρα, κανέναν τη δεύτερη και 20 την τρίτη. Δοκίμασα δύο διαφορετικές ρυθμίσεις στην εμπρός ανάρτηση και μπόρεσα να δω ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουμε. Συνήθισα λίγο τη μοτοσυκλέτα και μείωσα τη χρονική διαφορά μου από τους πρώτους, όμως χρειάζομαι να οδηγήσω σε στεγνή πίστα και ελπίζω να το κάνω στην Χερέθ.»

 

Mike di Meglio (Tech 3 Racing Team)

«Η κακοκαιρία έκανε την κατάσταση πολύ δύσκολη. Η πίστα δεν στέγνωσε ποτέ παρά μόνο την τελευταία ώρα των δοκιμών της τρίτης ημέρας και μόνο τότε μπόρεσα να αποκτήσω καλύτερη αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Δοκίμασα διαφορετικά μηχανικά μέρη σε αυτή και απόκτησα εμπιστοσύνη. Λυπήθηκα που έπεσα τα τελευταία λεπτά και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Tech 3 επειδή έκαναν καλή δουλειά, παρά τις συνθήκες.»

 

Bradley Smith (Tech 3 Racing Team)

«Παρά τις κακές συνθήκες, αισθάνομαι ότι κάναμε καλή δουλειά. Η μοτοσυκλέτα είναι πιο φιλική και αυτό είναι θετικό. Κάθε φορά που έμπαινα στην πίστα μάθαινα και κάτι διαφορετικό. Στην Βαλένθια ήμουν δύο δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρώτο και τώρα ήμουν ενάμιση δευτερόλεπτο πιο αργός. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να μειώσω κατά ένα δευτερόλεπτο ακόμα τη διαφορά.

Στάθηκα τυχερός στην πτώση μου τη δεύτερη ημέρα, εξαιτίας της βροχής, και ευτυχώς ούτε εγώ έπαθα κάτι ούτε η μοτοσυκλέτα έπαθε ζημιά. Έχουμε δύο εβδομάδες μέχρι τις επόμενες δοκιμές και έχουμε χρόνο να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται στην μοτοσυκλέτα. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω με τους ανθρώπους της Tech 3 και ανυπομονώ ν’ αρχίσουν οι αγώνες.»

 

Santi Hernandrez (Stop and Go Racing Team)

«Η τρίτη ημέρα των δοκιμών ήταν ήταν θετική για εμάς καθώς βρήκαμε τις σωστές ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα και μπόρεσα να κινηθώ γρήγορα. Το πρωί είχαμε κάποια προβλήματα με το εμπρός μέρος αυτής όμως τα επιλύσαμε. Αργότερα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και στο πίσω μέρος όμως και αυτό το αντιμετωπίσαμε και έτσι μείωσα τον χρόνο μου. Θα ήθελα να κάναμε κανονικά τις δοκιμές όμως ο καιρός δεν το επέτρεψε. Πάντως συλλέξαμε κάποια δεδομένα για να εξελίξουμε περισσότερο την μοτοσυκλέτα και να προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στο Πρωτάθλημα.»

Επόμενο άρθρο »

Το πάρτι για την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Graziano Rossi: O Vale ήταν γρήγορος από τη γέννα του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα