• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Melandri σε καλό δρόμο στα WSBK
Θετική η πρώτη εμφάνισή του στο θεσμό, με ένα βάθρο!
Νέα 28/02/2011 - 00:49

Ο Marco Melandri μετά την ταλαιπωρία των τελευταίων χρόνων στο MotoGP, σήμερα έκανε ένα πετυχημένο ντεμπούτο στα Superbike. Στο πρόσωπό του γύρισε η έκφραση του νικητή, κάτι που είχε για τελευταία φορά στην Γαλλία το 2009 στον βρεγμένο/στεγνό αγώνα που τον ανέβασε στο 2ο σκαλί του βάθρου. 

Αυτήν τη φορά ανέβηκε στο 3ο σκαλί και μάλιστα μόνο στον 2ο Αγώνα, αφού στον 1ο έμεινε τελικά 5ος, παρά το ότι αρχικά έδωσε την μάχη για το βάθρο και εκεί.

 

«Έρχομαι από μια δύσκολη περίοδο, έτσι αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει πολλά για μένα. Δεν πήγα στο 100% στον 1ο Αγώνα, αλλά κατάλαβα ότι μπορούσα να πάω καλά. Κάναμε κάποιες αλλαγές πριν τον 2ο Αγώνα και αυτό το βάθρο ήλθε σε μια πίστα που συνήθως δεν είναι καλή για την Yamaha.»

Ο Marco ήδη κοιτάζει προς το μέλλον:

«Είναι σημαντικό το ότι τώρα έχουμε τα δεδομένα από τους δύο αγώνες και αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε που μπορούμε και που χρειάζεται να βελτιωθούμε. Τα πράγματα θα αλλάξουν και πάλι όταν θα πάμε στην Ευρώπη και πιστεύω ότι μπορώ να δίνω τη μάχη του βάθρου κάθε Κυριακή.»  

Μετά ο Marco αναφέρθηκε στο πόσο το διασκέδασε στα Superbike:

«Μου άρεσε ο «κοντινός» αγώνας και το γεγονός ότι ο οδηγός ακόμη μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά όταν τα λάστιχα αρχίζουν να φθείρονται.»

Μιλώντας για κοντινό συναγωνισμό, μίλησε και για την «κόντρα» του με τον Max Biaggi:

«Είχαμε σπουδαίο αγώνα και ελπίζω ότι ήταν επίσης καλός και για τους θεατές. Ανησυχούσα για την φυσική μου κατάσταση, αλλά ευτυχώς δεν είχα θέμα στην πραγματικότητα. Ο συναγωνισμός μας ήταν καλός, καθαρός αγώνας. Πάντα με πέρναγε στη ευθεία με μεγαλύτερη ταχύτητα και υπήρχε χώρος όταν τον πέρναγα εγώ…»

 

Με την εμφάνιση αυτή ο Marco Melandri πραγματικά βάζει μια πρώτη υποθήκη για την διεκδίκηση του Τίτλου και δείχνει αφενός ότι η R1 είναι μια καλή μοτοσυκλέτα, αλλά και ότι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το MotoGP, μπορεί να διακριθεί αμέσως στα WSBK.

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Video, στιγμές από τον αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Video, η Superpole στο Phillip Island

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα