• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Spies: «Tα 1.000cc θα είναι καλύτερα για μένα»
Ο αναβάτης της Yamaha Factory δείχνει να τα προτιμά
Νέα 04/03/2011 - 13:14

Αν και δεν έχει αρχίσει ακόμα το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Ben Spies έκανε ήδη δηλώσεις για το 2012, οπότε οι μοτοσυκλέτες του MotoGP θα έχουν κινητήρες 1.000cc. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Spies έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους στο Πρωτάθλημα ΑΜΑ και έναν Παγκόσμιο Τίτλο στο WSBK με μοτοσυκλέτες που είχαν κινητήρα αυτής της χωρητικότητας, όποτε είναι λογικό να δείχνει την προτίμησή του. Όπως είπε:

 

«Με τα 1.000cc τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά και με ενθουσιάζει η ιδέα ότι θα συμβεί επειδή το στυλ οδήγησής μου ταιριάζει καλύτερα με έναν τέτοιο κινητήρα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι με αυτόν των 800cc κάνω πολλά λάθη, χρειάζεται μόνο να προσαρμοστώ για να έχω μια αξιοπρεπή αγωνιστική χρονιά.»

 

Αναφορικά με το στυλ οδήγησής του, και σε σύγκριση με αυτό του Jorge Lorenzo, ο Ben Spies δήλωσε:

«Ο Jorge κι εγώ έχουμε διαφορετικό στυλ οδήγησης. Έχουμε και οι δύο συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, κάπου υπερτερώ εγώ, κάπου αυτός. Πάντως, έχω αλλάξει πολύ το στυλ οδήγησής μου σε σχέση με πέρσι και δεν νομίζω ότι πρέπει να το αλλάξω περισσότερο. Βεβαίως μπορώ να βελτιώσω κάποια σημεία αλλά θέλω να διατηρήσω και ορισμένα στοιχεία από αυτό που είχα ως τώρα.

Κάθε αναβάτης έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Αισθάνομαι άνετα όταν πλαγιολισθαίνει η μοτοσυκλέτα. Δεν λέω ότι είμαι τέλειος αλλά παραμένω δυνατός προς το τέλος του αγώνα όταν φθείρονται τα ελαστικά και αυξάνεται η θερμοκρασία τους. Επίσης είμαι καλός στο φρενάρισμα καθώς ξέρουμε ότι η σταθερότητα στο εμπρός μέρος της Yamaha είναι πολύ καλή. Όμως πρέπει να βρούμε τρόπο να τη βελτιώσουμε περισσότερο» κατέληξε ο Τεξανός αναβάτης.

 

Να σημειώσουμε ότι, όπως έγινε γνωστό, ο Spies θα κάνει τις πρώτες δοκιμές με τον κινητήρα των 1.000cc μετά το Grand Prix του Mugello (3 Ιουλίου).

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: «Η “εσωτερική μάχη” μας βοηθά»

« Προηγούμενο άρθρο

Edwards: «Μπορούμε να πάμε καλά φέτος»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα