• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας Πορτογαλία - Portimao
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: O Lorenzo πιο συγκεντρωμένος και νικητής
Ο Rossi έκανε το λάθος που κόστισε για τον Stoner
Νέα 03/04/2011 - 18:45

Οι αγώνες στην βροχή έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν πολύ διαφορετικά από ότι προβλέπουν τα αποτελέσματα των δοκιμών σε στεγνό. 

Στην Jerez ο αγώνας είχε δραματική τροπή και πολλές εναλλαγές με κύριο χαρακτηριστικό την σταθερότητα του τελικού νικητή Lorenzo, το λάθος του Rossi που έπεσε και παρέσυρε τον Stoner και μετά τα πολλά λάθη οδηγών που βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση και το αντίθετο.

 

Αρχικά, μετά την εκκίνηση και τον Stoner που ήταν επικεφαλής, ένας πολύ καλός Simoncelli ανέβηκε σιγά – σιγά και στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα (που κράτησε σχεδόν 51’ λεπτά), πέρασε πρώτος έχοντας σταθερά γρήγορο ρυθμό. Πίσω του και ο φίλος του Valentino Rossi τον ακολούθησε και μάλιστα πέτυχε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, μέχρι που φτάνοντας τον Stoner, στην προσπάθειά του στα φρένα της πρώτης ανηφορικής στροφής της πίστας, έκανε το λάθος και στην πτώση του παρέσυρε άθελά του και τον Αυστραλό. Στη συνέχεια ο Rossi κατάφερε να συνεχίσει, ενώ ο Stoner αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού η μοτοσυκλέτα του είχε πληγωθεί αρκετά.

Στο 21’ λεπτό ένα μικρό λάθος του Simoncelli στην ίδια στροφή, τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη, αφού η μοτοσυκλέτα του δεν πήρε μπροστά όταν εκείνος σηκώθηκε. Με τις τρεις αυτές πτώσεις ο Jorge Lorenzo που σταθερά παρατηρούσε τα γεγονότα χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα, βρέθηκε μόνος πρώτος.

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε από κει και πέρα ένα προσεκτικό αγώνα και μείωσε όσο χρειαζόταν το ρυθμό του στο τέλος, όπου έφτασε με το πίσω λάστιχό του εντελώς σλικ από την φθορά!

 

Ο Dani Pedrosa με τη σειρά του μετά από ένα λάθος στον πρώτο γύρο, που τον άφησε πίσω, κέρδισε θέσεις και μάλιστα κάποια στιγμή με καλύτερο ρυθμό άρχισε να πλησιάζει τον συμπατριώτη του. Η πίστα όμως άρχισε να στεγνώνει και τα βρόχινα λάστιχα όλων να φθείρονται σημαντικά. Ο Pedrosa έκοψε το ρυθμό του και ο Ben Spies, που εντωμεταξύ είχε κερδίσει τη μάχη της 3ης θέσης από τον συμπατριώτη του Nicky Hayden, πέρασε 2ος. Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Spies έπεσε και εγκατέλειψε, αφήνοντας 2ο τον Pedrosa.

O Edwards που είχε περάσει 3ος, έπεσε στον επόμενο γύρο και ο Hayden τελικά ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Με τους Dovizioso, Crutchlow, De Puniet, Abraham, επίσης να έχουν πτώσεις, ο Hiroshi Aoyama έφτασε στην 4η θέση και ο Valentino Rossi στην 5η!, σίγουρα με πολύ λιγότερες απώλειες από αυτές του Stoner, από τον οποίο ζήτησε συγνώμη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, σε μια πολύ ωραία αθλητική στιγμή.

Ο Hector Barbera τερμάτισε 6ος σε ένα σταθερό αγώνα χωρίς λάθη, ενώ οι Αbraham και Crutchlow που συνέχισαν μετά τις πτώσεις πήραν τις θέσεις 7 & 8, μπροστά από τον Toni Elias που πήρε τους βαθμούς της 9ης θέσης.

Ο John Hopkins στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία ήταν 10ος, παρά το ότι αρχικά πάλευε με τους Barbera κ.λπ., αλλά στα τέλη του αγώνα έμεινε από λάστιχα, όπως και οι περισσότεροι. Capirossi και Dovizioso ήταν οι δύο τελευταίοι που πήραν τη σημαία του τερματισμού.

 

Στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Ο Stoner δεν το πίστευε με τους κριτές!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez, 125cc: Νικητής o Terol

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα