• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: H άποψη του Rossi για το συμβάν
«Είχα την ευκαιρία να πάρω την πρώτη μου νίκη»
Νέα 04/04/2011 - 02:22

Ο Valentino Rossi μίλησε για τον αγώνα και ειδικά για το συμβάν με τον Stoner, που κατέληξε στην εγκατάλειψη του δεύτερου. 

«Σήμερα στο βρεγμένο είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για μένα, να πάρω το πρώτο μου βάθρο με την Ducati, ή ακόμη και την πρώτη μου νίκη. Ήμουν πολύ δυνατός στο βρεγμένο. Αισθανόμουν καλά και με την μοτοσυκλέτα και με τον ώμο μου, γιατί μπορούσα να φρενάρω όπου ήθελα και όχι όπου αναγκαζόμουν στο στεγνό, αφού δεν είχα την απαραίτητη δύναμη. Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ γρήγορη στο βρεγμένο. Φρέναρα λίγο αργότερα από τον Stoner για την πρώτη στροφή και δεν κατάφερα να αλλάξω την γραμμή μου και έπεσα. Ήταν δικό μου λάθος. Κράτησα το συμπλέκτη στη διάρκεια της πτώσης, έτσι η μοτοσυκλέτα δεν έσβησε και ξαναμπήκα στον αγώνα. Μπορεί να μην ήμουν ανταγωνιστικός στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο ήμουν γρήγορος. Πιστεύω ότι είναι απλά ανθρώπινο να κάνεις λάθη. Καταλαβαίνω γιατί ο Stoner είναι ταραγμένος, γιατί είχε έναν καλό αγώνα. Και γιαυτό πήγα να του απολογηθώ - είπε ο Rossi αναφερόμενος στο ειρωνικό χειροκρότημα του Stoner στον επόμενο γύρο που πέρασε από το σημείο της πτώσης. Παρά τη νίκη της Yamaha πιστεύω ότι η Honda είναι η ταχύτερη μοτοσυκλέτα. Εάν δεν κτυπούσα τον Stoner, μπορεί να κέρδιζε πάλι σήμερα», κατέληξε ο Ιταλός, που θεωρεί το συμβάν λήξαν από τη δική του μεριά.

 

Ο Stoner από τη μεριά του μίλησε και για το πρόβλημα της Honda στο να πάρει μπροστά η μοτοσυκλέτα:

«Όταν έπεσα πάτησα το κουμπί που σβήνει τον κινητήρα και ατυχώς με το σύστημα του συμπλέκτη μας χρειάζεσαι δύο για να ξεκινήσεις την μοτοσυκλέτα εύκολα. Αλλιώς είναι πολύ – πολύ δύσκολο να ξεκινήσει. Προσπαθήσαμε να την βάλουμε μπροστά μερικές φορές και αν στην ανηφόρα είχαμε περισσότερους να σπρώχνουν, θα υπήρχε μια καλή περίπτωση να καταφέρναμε να ξεκινήσουμε την μοτοσυκλέτα. Όταν κοίταξα πίσω ήταν μόνο ένας που με έσπρωχνε και οι υπόλοιποι περπατούσαν πίσω στο πόστο τους, έτσι τι μπορούσα να κάνω για αυτό;»

Αυτή η δήλωσή του αναιρεί την άλλη που έλεγε ότι δεν τον βοήθησαν όσο τον Rossi, αφού υπάρχει και η σχετική φωτογραφία με τους κριτές γύρω και από τους δύο.

Από κει και πέρα ο Rossi - που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες κράτησε τον συμπλέκτη στην πτώση – έφυγε αμέσως. Μάλιστα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι κριτές πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να γυρνούν στις θέσεις τους, για προφανείς λόγους.

 

Το πρόβλημα εκκίνησης των εργοστασιακών Honda είναι αυτό που στέρησε και από τον Simoncelli τη δυνατότητα να συνεχίσει τον αγώνα, οπότε είμαστε σίγουροι ότι το HRC θα σχεδιάσει κάτι για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε με κάποιο τρόπο να απενεργοποιείται για την εκκίνηση το σύστημα του νέου συμπλέκτη, το οποίο άλλωστε είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας, που δίνει το προβάδισμα στην Honda από τα τέλη της περσινής χρονιάς, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

 

Επόμενο άρθρο »

Ικανοποιημένος ο Hopkins

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Δίκαια παράπονα από Simoncelli – Gresini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα