• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι διαφορές της GP12, από την φετινή GP11
Αρχικά θυμίζει την GP11, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές
Νέα 09/04/2011 - 16:24

Το εργοστάσιο από το Borgo Panigale, στην Μπολόνια, δεν έχει αρνηθεί ότι μπορεί να μην χρησιμοποιήσει όλο το όριο των κανονισμών, ως προς τα 1000cc και κάτω από τα φέρινγκ να κρύβεται ένας κινητήρας πιο κοντά στα 900. Αυτό γιατί με τον κανονισμό του καυσίμου να μένει στα ίδια πλαίσια των 21 λίτρων, όπως και στα 800αρια, ίσως το να πάει ο κινητήρας στα 1000 δεν έχει νόημα. Βέβαια τα παραπάνω κυβικά δίνουν και περισσότερη ροπή και άλλο χαρακτήρα στην «ψυχή» της μοτοσυκλέτας και το Ιταλικό εργοστάσιο σίγουρα δεν θα ανακοινώσει τον κυβισμό του, αλλά θα αφήσει τις εικασίες για τον ανταγωνισμό. 

 

Προς το παρόν έκανε το πρώτο βήμα και έβαλε τους εργοστασιακούς οδηγούς να δοκιμάσουν το πρωτότυπο. Η Desmosedici GP12 σε πρώτη φάση έχει αρκετές οπτικές διαφορές από τις τωρινές εργοστασιακές της Ducati.

To fairing θυμίζει την μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε το χειμώνα και ο σχεδιασμός είναι αυτός που χρησιμοποιείται στην μοτοσυκλέτα του Karel Abraham, χωρίς τα αεροδυναμικά φτερά, τα οποία τα έχει απορρίψει ο Valentino Rossi στη διάρκεια του τεστ στην Sepang.

Η ουρά είναι διαφορετική, πιο λεπτή και πιο αεροδυναμική, δείχνει ότι η νέα μοτοσυκλέτα έχει ήδη περάσει αρκετό χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα.

Νέο είναι και το ψαλίδι, με διαφορετικά μπράτσα, που προφανώς θα φιλοξενούν ένα αμορτισέρ τοποθετημένο σε upside-down μορφή σε σχέση με τα συνηθισμένα, όπως αυτά που ήδη χρησιμοποιεί η Honda και η Yamaha.

Επίσης η κάτω εξάτμιση είναι πολύ διαφορετική, αφού δεν είναι ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του fairing, αλλά εξέχει και μάλιστα έχει ημι-οβάλ σχήμα.

 

Αυτά σε πρώτη ανάγνωση των φωτογραφιών του τεστ και είμαστε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

 

Επόμενο άρθρο »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας - Τρίπολη Αύριο ο 1ος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

O Valentino Rossi οδήγησε την Ducati GP12

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα