• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK Assen: Ο Checa 3 στις 3 Superpole!
Ο Ισπανός και η Ducati τρομερά δυνατοί
Νέα 16/04/2011 - 20:47

Ο Carlos Checa – που ως γνωστό προηγείται στο Πρωτάθλημα με 3 νίκες στους 4 πρώτους αγώνες – πήρε μια πειστική Superpole, αφού είχε χρησιμοποιήσει μόνο τη σκληρή γόμα μέχρι την 3η και τελευταία περίοδο της διαδικασίας που καθορίζει τη σειρά εκκίνησης στα WSBK. 

Στην Superpole 3 λοιπόν έβαλε τα μαλακά και μην τον είδατε!

Ο χρόνος του Checa στο 1:35.292, θα τον έφερνε στην 9η θέση των Κατατακτήριων του MotoGP στην ίδια πίστα το 2010 και θα εκκινούσε δίπλα στους Simoncelli και Edwards. Η Pole Position του Lorenzo ήταν 1:34.515, δηλαδή μόνο 7 δέκατα κάτω από το χρόνο μιας βελτιωμένης μοτοσυκλέτας παραγωγής!

 

Η Ducati 1198 είχε την τιμητική της και με την 2η θέση του Jakub Smrz, στα 0.268 του δευτερολέπτου πίσω, χρόνο ακριβώς ίδιο με αυτόν του Eugene Laverty (Yamaha), ενώ από την πρώτη σειρά της εκκίνησης θα φύγει μαζί τους και ο Nori Haga (Aprilia).

Ο Max Biaggi με την εργοστασιακή Ιταλίδα θα ξεκινήσει από την 6η θέση, μάλιστα μετά από μια θεαματική πτώση που είχε στα τελευταία λεπτά των δοκιμών (βλέπε σχετική φωτ.), ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τον ίδιο. Μπροστά του 5ος ο Jonathan Rea (Honda) και πίσω του ένας ακόμη Βρετανός ο Tom Sykes (Kawasaki) στην 7η θέση, με την 2η σειρά της εκκίνησης να κλείνει με τον Marco Melandri, που επίσης έπεσε στην Superpole 3.

 

Μετά την SUPERPOLE 1 – που είχε ταχύτερο τον Jonathan Rea – οι Michel Fabrizio, Ruben Xaus, Sylvain Guintoli και Ayrton Badovini, έμειναν στις θέσεις 13 – 16.

Στην SUPERPOLE 2 – με τον Jakub Smrz ταχύτερο – έμεινε εκτός πρώτης 8αδας το δίδυμο της BMW με τους Corser και Haslam και μαζί τους ο 2ος εργοστασιακός της Aprilia ο Camier και ο 2ος της Kawasaki ο Lascorz.

Τέλος στην SUPERPOLE 3 είχαμε την κυριαρχία του Checa, τις πτώσεις Biaggi και Melandri και γενικά συναγωνισμό που δείχνει ότι αύριο θα έχουμε δύο ωραίους αγώνες.

 

Δείτε στην 2η φωτογραφία αναλυτικά τους χρόνους της διαδικασίας της Superpole.

 

Επόμενο άρθρο »

WSS Assen: O Scassa στην pole position

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Assen: O Rea 1ος στις Κατατακτήριες 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα