• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θα φέρει αλλαγές στις ΗΠΑ το GP του Τέξας;
Πώς αντιμετώπισαν την εξέλιξη σε Ινδιάπολη και Laguna Seca
Νέα 18/04/2011 - 17:21

Η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας για τη διεξαγωγή Grand Prix στο Τέχας από το 2013 μπορεί να χαροποίησε τους ανθρώπους της νότιας πολιτείας των ΗΠΑ, όμως σίγουρα προκάλεσε προβληματισμό στους ανθρώπους που διαχειρίζονται την πίστα της Ινδιανάπολις και της Laguna Seca, στις οποίες ήδη διεξάγεται αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

 

Ο λόγος είναι προφανής. Εάν συμπεριληφθούν και οι τρεις Αμερικανικές πίστες στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2013, τότε όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Όμως εάν δεν συμβεί αυτό, τότε κάποια από τις δύο υπάρχουσες θα πρέπει να βγει εκτός. Κι αυτό δεν είναι κάτι που θέλουν οι ιθύνοντες καθεμίας από τις δύο πίστες.

 

Σε δηλώσεις του ο Jeff Belskus, CEO της «Indianapolis Motor Speedway Corporation» τόνισε:

«Με χαρά μας μάθαμε ότι προστέθηκε ακόμα ένα Grand Prix στις ΗΠΑ. Αυτό, σίγουρα, θα αυξήσει το ενδιαφέρον για τους αγώνες και θα αυξήσει το κύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας είναι να κάνουμε το GP της Ινδιανάπολις το καλύτερο και μεγαλύτερο σε σημασία από όσα γίνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες».

 

Από τη μεριά του, ο Gill Campbell, Γενικός Διευθυντής και CEO της «Mazda Raceway Laguna Seca», αφού επίσης καλωσόρισε την υπογραφή του συμβολαίου για το GP του Τέξας, επεσήμανε τον ιστορικό δεσμό της συγκεκριμένης πίστας (φωτογραφία) με το MotoGP και δήλωσε σχετικά:

«Φέραμε το MotoGP στις ΗΠΑ το 2005 και αυξήσαμε το ενδιαφέρον του κόσμου γι’ αυτό. Ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία δύο χρόνια η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την ανάπτυξη του σπορ. Είμαι σίγουρος ότι η προσθήκη του Grand Prix στο Τέξας θα φέρει νέους θεατές, θα αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση αυτών και θα προσελκύσει νέους χορηγούς στο θεσμό».

 

Από την Dorna δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το εάν το GP του Τέξας θα αντικαταστήσει κάποιο από τα δύο υπάρχοντα στις ΗΠΑ ή όχι. Εμείς να θυμίσουμε ότι πέρσι το συμβόλαιο αυτής με την πίστα της Ινδιανάπολις ανανεώθηκε σίγουρα για ένα χρόνο (2011) ενώ αυτό με την Laguna Seca ισχύει ως το 2014.

Επόμενο άρθρο »

125cc: Αισιοδοξεί ο Mackenzie

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Assen: Paddock Girls

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα