• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πίστα Πάτρας: ποια θα είναι εξέλιξη;
Σε 20 μέρες περίπου στο ΦΕΚ
Νέα 06/05/2011 - 18:35

Η αποκλειστική χθες και «μπαγιάτικη» πια σήμερα είδηση, που αφορά στην πίστα της Πάτρας, ήδη άναψε συζητήσεις στο facebook, στην σελίδα του MotoGrandPrix Club (https://www.facebook.com/pages/MOTOGRANDPRIX-CLUB/156723254711), αλλά και την προσωπική σελίδα του συνεργάτη μας Δημήτρη Διατσίδη, που είναι από αυτούς που βοήθησαν – έστω και λίγο – στη συμπλήρωση του φακέλου της πίστας που κατατέθηκε πριν τις 31/12/2009 στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

 

Από την στιγμή λοιπόν που η γνωμοδοτική επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης πήρε χθες την ομόφωνη απόφαση με την οποία εγκρίνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής πίστας στην Χαλανδρίτσα της Πάτρας, μένει αυτό να κυρωθεί από την Βουλή, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες 15 μέρες – κατά τη συνήθη τακτική – και μετά από ακόμη περίπου 5 ημέρες να έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το γνωστό μας ΦΕΚ, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές μας πληροφορίες.

 

Από κει και πέρα αρχίζει η ευχάριστη πλευρά των ανθρώπων της εταιρίας Αυτοκινητοδρόμιο Πατρών, οι οποίοι θα αναζητήσουν τον επενδυτή που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου. Σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών που υπάρχει στον φάκελο του έργου, η κατασκευή και η αποπεράτωση θα διαρκέσει 22 μήνες.

 

Για τους φίλους του MotoGP, να πούμε ότι το πολύ θετικό είναι ότι η τελευταία διόρθωση στο σχεδιασμό της διαδρομής έχει εγκριθεί από την FIM, με την σύμφωνη γνώμη και της DORNA, ώστε να υπάρχουν οι προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά και να γίνει η διαδρομή «ενδιαφέρουσα και με ευκαιρίες για προσπεράσματα» όπως χαρακτηριστικά είπε αποκλειστικά στο site μας ο κ. Javier Alonco, o Managing Director (Γενικός Διευθυντής) της DORNA, που είναι υπεύθυνος για τις πίστες όλου του κόσμου. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι έχουμε ελπίδες για Ελληνικό MotoGP!

Αλλά ας περιμένουμε πρώτα την προκήρυξη της κατασκευής και το ποιος θα είναι ο ανάδοχος.

Όσο για τους οπαδούς της Formula 1: ναι, η πίστα έχει τις προδιαγραφές, αλλά δεν υπάρχουν τα 35 εκατομμύρια Ευρώ που ζητάει κάθε χρόνο ο Ecclestone για να δώσει σε μια πίστα Αγώνα!

 

Επόμενο άρθρο »

WSS, Monza: Ξανά επικεφαλής ο Davies στις Ελεύθερες δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK, Monza: Ταχύτερος ο Haslam στις πρώτες Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα