• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans 125cc Αγώνας: Νικητής ο Vinales!
Άφησε πίσω του τον Terol, κυριολεκτικά στο νήμα
Νέα 15/05/2011 - 14:21

Επιτέλους, κάτι άλλαξε στην κατηγορία των 125cc. O 16χρονος και πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτή Maverick Vinales (Blusens by Paris Hilton Racing) κέρδισε το Γαλλικό Grand Prix, πήρε τη πρώτη του νίκη στην κατηγορία και διέκοψε την κυριαρχία του Nicolas Terol (Bankia Aspar), ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

 

Η μονομαχία των δύο αναβατών ήταν εκπληκτική και κράτησε το ενδιαφέρον ως το τέλος, κυριολεκτικά. Ο Vinales ήταν επικεφαλής του αγώνα μέχρι τέσσερις γύρους πριν την καρό σημαία. Τότε ο Terol τον προσπέρασε αλλά δεν κατάφερε να απομακρυνθεί. Ο Vinales τον πίεζε συνεχώς και ακριβώς στην τελευταία στροφή ο αναβάτης της Bankia Aspar άνοιξε την τροχιά του, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Vinales να περάσει, να τερματίσει πρώτος και να πανηγυρίσει δεόντως.

Η διαφορά των 0.048 δευτερολέπτων είναι ενδεικτική της προσπάθειας που κατέβαλαν αλλά και του μεταξύ τους ανταγωνισμού.

 

Τρίτος τερμάτισε ο Efren Vazquez (Avant-AirAsia-Ajo) με διαφορά 6.836 δευτερόλεπτα από τον συμπατριώτη του (Vinales) και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο φέτος, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Hector Faubel, o ομόσταυλος του Terol.

Βλέπουμε δηλαδή ότι τις πρώτες τέσσερις θέσεις κατέλαβαν Ισπανοί αναβάτες.

 

Πέμπτος ήταν ο Johann Zarco (Avant-AirAsia-Ajo), ο οποίος δεν έκανε καλή εκκίνηση και έπεσε στις πιο πίσω θέσεις. Ωστόσο, ο Γάλλος αναβάτης οδήγησε πολύ καλά και σημείωσε μια καλή επίδοση. Πίσω του τερμάτισε ο Jonas Folger (Red Bull Ajo Motorsport) ενώ έβδομος ήταν ο Sandro Cortese (Intact-Racing Team Germany). Παρά το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο, ο Γερμανός οδηγός παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Όγδοος ήταν ο Sergio Gadea (Blusens by Paris Hilton Racing Team), ο ομόσταυλος του Vinales, με διαφορά 15.642 δευτερόλεπτα.

 

Ο Niklas Ajo (TT Motion Events Racing) ήταν ο πρώτος αναβάτης που εγκατέλειψε στον αγώνα, έπειτα από πτώση που είχε από την οποία δεν έπαθε κάτι, ευτυχώς. Επίσης εγκατέλειψαν οι Danny Webb (Mahindra Racing) και Harry Stafford (Ongetta-Centro Seta) οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα τους

 

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε το συνοδευτικό αρχείο για να δείτε τα αποτελέσματα από τον αγώνα της κατηγορίας 125cc στο Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans φωτογραφικό: Η πτώση του Pedrosa (με Simoncelli)

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: 5,000 Euro το πρόστιμο για τον Stoner

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα