• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans MotoGP Αγώνας: Ο Stoner και οι άλλοι
Εκπληκτική επίδοση και για τον Rossi που ήταν 3ος
Νέα 15/05/2011 - 16:17

O Casey Stoner κέρδισε με μεγάλη άνεση το Γαλλικό Grand Prix και έδειξε ότι σήμερα απλά δεν είχε αντίπαλο στην πίστα. Ο Αυστραλός αναβάτης της Honda ήταν κατά 14.214 δευτερόλεπτα εμπρός από τον ομόσταυλό του Andrea Dovizioso και αυτό δείχνει πόση διαφορά δυναμικότητας υπήρχε. Έτσι ο Stoner πήρε τη δεύτερη νίκη του για φέτος (και την 25η στη μεγάλη κατηγορία) και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 12 βαθμούς πίσω από τον Jorge Lorenzo.

 

Βεβαίως και η επίδοση του Dovizioso θεωρείται πολύ καλή, συγκρινόμενη με τα ως τώρα αποτελέσματά του, όμως αυτός που «έκλεψε» την παράσταση ήταν ο Valentino Rossi ο οποίος τερμάτισε τρίτος.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, έδειξε δυνατός σε όλον τον αγώνα, έμεινε κοντά στους πρώτους και είχε έντονο συναγωνισμό με τον συμπατριώτη του για τη δεύτερη θέση. Όλα δείχνουν ότι ο Rossi και η Ducati έχουν κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με τις Honda και Yamaha.

 

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo, 21.075 δευτερόλεπτα πίσω από τον Stoner. O Ισπανός οδηγός της Yamaha Factory, ο οποίος συμπλήρωσε 150 συμμετοχές στα Grand Prix και έγινε ο νεότερος αναβάτης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, δεν ξεκίνησε καλά στον αγώνα ενώ μετείχε σε αυτόν με τραυματισμένο δάκτυλο, έπειτα από την πτώση που είχε στο ζέσταμα.

 

Πέμπτος ήταν ο Marco Simoncelli ο οποίος επίσης ήταν «άνθρωπος του αγώνα» αλλά για τον εξής λόγο: Ο Ιταλός αντιπαλευόταν με τον Dani Pedrosa για τη δεύτερη θέση και στον 17ο γύρο τον προσπέρασε. Ο Ισπανός αναβάτης του HRC, στην προσπάθειά του να επανακτήσει τη δεύτερη θέση από τον Simoncelli ακούμπησε στην μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να πέσει και να εγκαταλείψει (ο Pedrosa).

Οι κριτές, αφού εξέτασαν το συμβάν, αποφάσισαν να επιβάλλουν στον Simoncelli ποινή διέλευσης από τα πιτς για αντικανονική οδήγηση, γεγονός που τον έκανε να χάσει χρόνο και τη δεύτερη θέση στην οποία ήταν ως τότε.

Σε ό,τι αφορά τον Pedrosa, μετά τον αγώνα ανακοινώθηκε ότι διαγνώστηκε με σπασμένη τη δεξιά κλείδα του ως αποτέλεσμα της πτώσης του.

 

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Ben Spies, τον οποίο προσπέρασε την τελευταία στιγμή ο Simoncelli. Έβδομος ήταν ο Nicky Hayden, όγδοος ο Hiroshi Aoyama ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hector Barbera και Karel Abraham.

 

Ο Cal Crutchlow, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει με την επίδοσή του στις Κατατακτήριες (ήταν 6ος), έπεσε και εγκατέλειψε στον πέμπτο γύρο. Το ίδιο συνέβη και με τον Colin Edwards, τον ομόσταυλό του στην Yamaha Tech 3, όμως ο Αμερικανός κατάφερε να συνεχίσει και να τερματίσει τελευταίος.

Τέλος, από πτώση εγκατέλειψαν και οι Randy de Puniet και Loris Capirossi, οι δύο αναβάτες της Pramac Racing.

 

Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε το συνοδευτικό αρχείο για να δείτε τα αποτελέσματα από τον αγώνα της κατηγορίας MotoGP στο Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: O Pedrosa έσπασε τη δεξιά κλείδα

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2 Αγώνας: Τα κατάφερε o Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα