• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατηγορίες για τις δοκιμές του Rossi και την GP11.1
Είναι παράνομη η Ducati GP11.1;
Νέα 22/06/2011 - 00:19

 

Από την στιγμή πoυ χθες ανακοινώθηκε ότι η Ducati θα αγωνιστεί με τη νέα GP11.1 άρχισαν οι συζητήσεις για το κατά πόσο ήταν σύννομες οι δοκιμές της Ιταλικής εταιρίας με την μοτοσυκλέτα του 2012 σε πίστες που θα γινόταν μετά, αγώνες της φετινής χρονιάς. Και αυτό γιατί όπως παραδέχεται η Ducati η GP11.1 φοράει τον κινητήρα του 2011 στο πλαίσιο του 2012. Στην φωτογραφία της GP12 φαίνεται το νέο ψαλίδι που θα φοράει και η GP11.1.

Μάλιστα κάποιοι είπαν ότι μπορεί η Ducati να χρησιμοποιούσε κινητήρα 800cc και όχι 1000cc στις δοκιμές αυτές, ώστε ο Valentino Rossi που του έλειπαν δοκιμές να έχει την ευκαιρία να τις κάνει όσο ο ώμος του καλυτερεύει.

 

Σήμερα ήλθε η πρώτη επίσημη τοποθέτηση πάνω στο θέμα αυτό.

«Και τα τεστ της Ducati και της Honda με τα πρωτότυπά τους των 1000cc ήταν τελείως νόμιμα», είπε ο Τεχνικός Διευθυντής του MotoGP, ο Mike Webb, που επίσης επιβεβαίωσε ότι ο υπεύθυνος της FIM, για τους σφραγισμένους κινητήρες ήταν παρόν σε όλα αυτά τα τεστ.

«Αυτός είναι ο πιο ειδικός στο paddock με την βαθύτερη γνώση για το τι και πως κάθε κινητήρα του MotoGP και έμεινε εκεί από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος κάθε δοκιμής, κάθε μέρα. Του έδωσαν πλήρη πρόσβαση στο να ελέγξει ό,τι και αν ήθελε, με πλήρη συνεργασία από την Ducati. Στους ελέγχους που έκανε περιλαμβάνεται και η μέτρηση του κινητήρα της GP12, ώστε να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν ένας «μεταμφιεσμένος» κινητήρας 800cc».

 

Και δεν ήταν μόνο τα τεστ της Ducati που επιθεωρήθηκαν:

«Είχαμε έναν παρατηρητή στο τεστ του HRC με το πρωτότυπό τους των 1000cc. Αλλά επειδή δεν δοκίμαζαν συγχρόνως και την μοτοσυκλέτα των 800cc της Honda, βασιστήκαμε σε οπτικές και ακουστικές διαφορές και δεν μετρήσαμε τον κυβισμό απευθείας. Χωρίς τα 800αρια εκεί, υπήρχε μικρότερη πιθανότητα να μπερδευτούν διαφορετικές μοτοσυκλέτες», είπε για το τεστ του Stoner.

Να θυμίσουμε ότι την ώρα που ο Valentino Rossi οδηγούσε την GP12 στην πίστα «γυρνούσε» και η GP11 με τον δοκιμαστή της Ducati Franco Battaini. Ο άνθρωπος της FIM είναι σίγουρος ότι ο «γιατρός» δεν οδήγησε καθόλου την GP11. Έτσι τελικά δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δοκιμές, γιατί ο κανονισμός για τις δοκιμές με τις φετινές μοτοσυκλέτες δεν αναφέρεται σε μέρη του πλαισίου, αλλά μόνο στον κινητήρα.

Έτσι η GP11.1 δεν είναι παράνομη!

 

Υ.Γ. Ο Corrado Cecchinelli, ο οποίος πρόσφατα ορίστηκε Διευθυντής Τεχνολογίας του MotoGP (και πρώην στέλεχος της Ducati), έδωσε συνέντευξη στον Ιταλικό Τύπο όπου εξήγησε κάποια δεδομένα αναφορικά με τους κανονισμούς που πρόκειται να ισχύσουν το 2012:

"Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι Τεχνικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αυτή είναι αρμοδιότητα του Mike Webb. Αυτός είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των ισχυόντων κανονισμών. Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον ορισμό των μελλοντικών κανονισμών και για τα τεχνολογικά ζητήματα της Dorna".

Άρα ο πρώην της Ιταλικής εταιρίας ΔΕΝ είναι προϊστάμενος του Webb και επομένως δεν υπάρχει θέμα συγκάλυψης κάποιας παράβασης των Ιταλών.

Επόμενο άρθρο »

Ισπανία vs Βρετανίας στις νίκες στα Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Barbera

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα