• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello Live: όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή
Μεγάλη κόντρα Pedrosa – Simoncelli
Νέα 30/06/2011 - 19:37

 

Αποστολή: περιοδικό MOTOGP WORLD

 

To Μugello φόρεσε τας γιορτινά του, η πίστα είναι έτοιμη, οι πρώτοι θεατές έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους στους λόφους γύρω από την πίστα και από τη στιγμή που μπαίνεις στην Scarperia το χωριό δίπλα στην πίστα αισθάνεσαι την γιορτινή ατμόσφαιρα, που τις επόμενες 4 μέρες θα δώσει άλλο χρώμα στην περιοχή. 

 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν οι Casey Stoner, Valentino Rossi, Ben Spies, Dani Pedrosa & Marco Simoncelli.

Ξεκινάμε από τους δύο τελευταίους, που μάλιστα κάθισαν δίπλα – δίπλα και στην αρχή δόθηκε η εντύπωση πως έχουν αφήσει πίσω την μεταξύ τους έχθρα. Όμως όταν Ιταλός συνάδελφος ρώτησε τον Dani πως σχολιάζει τις δηλώσεις του μάνατζερ του Alberto Puig που έχει πει ότι ο Simoncelli πρέπει να πάει φυλακή για τον τρόπο που οδηγεί στην πίστα, ο Ισπανός οδηγός είπε χαρακτηριστικά: «Μα υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει για αυτό;», ρίχνοντας λάδι στην φωτιά για να απαντήσει ο Marco: «Αυτά που λέει ο Dani και ο μάνατζερ του είναι βλακείες». Το κλίμα μεταξύ τους ήταν τεταμένο και από ότι φαίνεται έτσι θα μείνει στη συνέχεια της χρονιάς.

 

Στο αγωνιστικό μέρος τα σχόλια των οδηγών για τη νέα άσφαλτο και τα έργα υποδομής όπως η καινούργια κεντρική κερκίδα, ήταν υπερθετικά. Ο Valentino Rossi που έχει οδηγήσει πάνω στη νέα άσφαλτο είπε χαρακτηριστικά:

«Στις περισσότερες πίστες η νέα άσφαλτος δεν λύνει το πρόβλημα με τα σαμαράκια. Εδώ έκαναν φανταστική δουλειά και το 90% από τα σαμαράκια έχουν εξαφανιστεί. Περιμένω οι χρόνοι να πέσουν φέτος». Ο Ιταλός 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 9 φορές νικητής στο Mugello, είπε σε ερώτηση του απεσταλμένου μας σχετικά με το ενδεχόμενο πρόβλημα με τον αριθμό των κινητήρων στην Ducati (έχει ήδη χρησιμοποιήσει και τον 5ο):

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με τους 6 κινητήρες που λέει ο κανονισμός. Δεν είμαστε ακόμη αρκετά δυνατοί για να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη ή το βάθρο. Αυτό το Grand Prix είναι σπέσιαλ για μένα, για την φανταστική ατμόσφαιρα και για το ότι η πίστα οδηγικά είναι φοβερή. Μπορεί το Misano να είναι πιο κοντά στο σπίτι μου, όμως το Mugello είναι το Ιταλικό GP».

Ο Casey Stoner είπε σχετικά:

«Ακόμη και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα σε μια τόσο ωραία πίστα, το ευχαριστιέσαι».

Ο Ben Spies συμπλήρωσε:

«ο συναγωνισμός θα είναι φοβερός, τώρα που γύρισε και ο Dani. Εγώ έκανα λάθη στους προηγούμενους αγώνες, ειδικά στην Jerez και το Silverstone, όμως μετά τη νίκη στην Ολλανδία έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Ο Dani Pedrosa σε σχέση με την επιστροφή του μετά από τρεις αγώνες δήλωσε:

«Την Παρασκευή θα είναι δύσκολο, αλλά μετά ελπίζω ότι θα χαλαρώσω και θα μπορώ να οδηγήσω όπως θέλω. Βέβαια με 3 εγχειρήσεις σε 3 μήνες δεν είναι εύκολο να φύγουν όλα αυτά από τον οργανισμό μου, τρεις ναρκώσεις και τα σχετικά. Αλλά τώρα μετά την 2η εγχείρηση στην δεξιά κλείδα την αισθάνομαι στέρεα και πιστεύω ότι θα πάει καλά. Δεν έχω οδηγήσει καμία μοτοσυκλέτα μέχρι τώρα και θα δούμε αύριο πως θα αντιδράσει».

 

Επόμενο άρθρο »

Νέα χρώματα στο Mugello

« Προηγούμενο άρθρο

Αισιόδοξος ο Bautista

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα