• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η KTM 1190 RC8 R του Sebastien Loeb
O Γάλλος οδηγός απόκτησε τη νέα του «αγαπημένη»
Νέα 13/07/2011 - 22:01

Για όσους δεν τον ξέρουν, ο Sebastien Loeb είναι ένα φαινόμενο στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC). Ο μικρόσωμος Γάλλος οδηγός της Citroen έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, τις νίκες, την επικαιρότητα για περίπου εννέα χρόνια τώρα. Είναι ο ταχύτερος οδηγός στο Πρωτάθλημα, έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής για επτά συνεχόμενες χρονιές (2004-2010) και όλα δείχνουν ότι θα το κάνει και φέτος. Ένα ρεκόρ που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει ως τώρα και που δύσκολα θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Χαρακτηριστικό της οδηγικής ικανότητάς του είναι πως έχει 65 νίκες στην ως τώρα καριέρα του τη στιγμή που ο δεύτερος στη λίστα έχει… 30.

Κι όμως ο Loeb, τον οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν «Θεό» και κάποιοι άλλοι… «βρομόΓαλλο» (αναγνωρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ανωτερότητα του), αγαπάει και τους δύο τροχούς. Το 2009 πήρε μέρος στο «Track N’ Test» της KTM με μία RC8 και πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να αποκτήσει και μία ακόμα μοτοσυκλέτα της εταιρείας, την 1190 RC8 R.

 

Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής οδήγησε την καινούργια superbike στη πίστα της Bresse και δήλωσε σχετικά:

«Ήμουν εδώ τον Απρίλιο του 2009 με την RC8 και είναι ενδιαφέρον να συγκρίνω τις δύο μοτοσυκλέτες. Η νέα είναι πιο δυνατή, αποδίδει πιο γραμμικά την ισχύ της, είναι πιο ομαλή στην οδήγησή της και δεν έχει τόσους πολλούς κραδασμούς. Είναι πιο άκαμπτη, ελαφρύτερη και ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το τεχνικό σιρκουί.»

 

Ο Jerome Delziani, Διευθυντής Μάρκετινγκ της KTM στη Ν. Ευρώπη, τόνισε σχετικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος από την συνεργασία και το ενδιαφέρον του Sebastien για τα μοντέλα μας, από το 2006. Ακολουθεί την εξέλιξη των superbike μας και έχουμε την ίδια αντίληψη για τον ανταγωνισμό. Οδηγεί με πάθος είτε πρόκειται για δύο είτε για τέσσερις τροχούς. Είναι σπουδαίος άνθρωπος και Πρωταθλητής.»

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati πριν το Γερμανικό Grand Prix

« Προηγούμενο άρθρο

Αποζητούν διάκριση στην Monster Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα