• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakamoto: Ένα βάθρο μόνο με Honda είναι το όνειρό μας!
7 νίκες στους 10 πρώτους αγώνες είναι μια καλή χρονιά
Νέα 05/08/2011 - 00:09

Ο Αντιπρόεδρος του HRC ο Shuhei Nakamoto είναι μαζί και υπεύθυνος για όλη την ομάδα της Repsol Honda και με την ευκαιρία του καλοκαιρινού διαλείμματος του MotoGP, μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία. Ο Casey αντιμετώπισε προβλήματα με την κατανομή βάρους. 

 

Οι αλλαγές που κάνατε στην Laguna Seca το πρωί έλυσαν αυτά τα προβλήματα;

 

Είχαμε λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα κατανομής βάρους από την 2η μέρα. Αυτό που γινόταν ήταν ότι δεν είχαμε αρκετή πρόσφυση πίσω. Βρίσκοντας τον τρόπο να έχουμε την σωστή ισορροπία της μοτοσυκλέτας, μας επέτρεψε να κερδίσουμε. Η μοτοσυκλέτα είχε ρυθμιστεί τέλεια. Ο Casey μετά τον 27ο γύρο που πέρασε μπροστά γυρνούσε σταθερά στο 1:21, ενώ ο Lorenzo κατάφερε μόνο κοντά στο 1:22.

Η μοτοσυκλέτα του Dani επίσης είχε πολύ καλή ισορροπία. Αλλά αυτή η πίστα απαιτεί σκληρά φρεναρίσματα και ο ώμος του Dani δεν είναι ακόμη σε πλήρη δύναμη, μετά την εγχείρηση. Γι’ αυτό δεν μπορούσε να ρκατήσει τους καλούς χρόνους μέχρι το τέλος.

 

Τι νομίζεις για τον Αγώνα του Andrea Dovizioso;

 

Στο πρώτο μισό του Αγώνα ο Andrea χρησιμοποίησε όλη την ενέργειά του για να μείνει με το γκρουπ των πρωτοπόρων, το οποίο του στοίχισε στους τελευταίους γύρους. Μετά δύο εβδομάδες καλοκαιρινές διακοπές, το δεύτερο μισό της σεζόν ξεκινάει στην Τσεχία.

 

Μπορείτε να μας πείτε για το πρώτο μισό περιληπτικά.

 

Η Honda έχει κερδίσει 7 στους 10 Αγώνες μέχρι τώρα. Αν σκεφτεί κανείς ότι ολόκληρη την περσινή χρονιά κερδίσαμε μόνο 4, μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι το έχουμε στο τσεπάκι μας (το Πρωτάθλημα). Αλλά ο Lorenzo είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος. Δεν θα το βάλει κάτω και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νίκες και ήττες για την υπόλοιπη χρονιά. Μια πτώση μπορεί να ταράξει όλη τη μάχη του Πρωταθλήματος. Θα αντιμετωπίζουμε κάθε Αγώνα με την μεγαλύτερη σοβαρότητα, συγκεντρωμένοι στο να αποφύγουμε κάθε λάθος που μπορεί να μας κοστίσει βαθμούς.  

Ο Casey Stoner, βρίσκεται στο βάθρο σε κάθε Αγώνα, εκτός της Jerez, που έπεσε στο συμβάν με τον Rossi.

 

Στην πραγματικότητα ο Casey ακόμη έχει προβλήματα με την φυσική του κατάσταση που έχουν μείνει από την πτώση του στις δοκιμές στο Assen και ακόμη αισθάνεται πόνο όταν οδηγεί. Έτσι το διάλειμμα των δύο εβδομάδων θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να έλθει πίσω σε τέλεια κατάσταση.

 

Από την στιγμή που ο Dani Pedrosa γύρισε μετά τον τραυματισμό του, κατάφερε να είναι στο βάθρο με εξαίρεση την Ιταλία.

 

Με την ευκαιρία του καλοκαιρινού διαλείμματος, που θα κάνει περισσότερο προπόνηση σε φυσική κατάσταση, νομίζω ότι θα δούμε τον Dani σύντομα να βρίσκει την αρχική του φόρμα. Αν αυτό συμβεί οι επόμενοι αγώνες θα είναι μια μάχη ανάμεσα στους Dani, Casey και Jorge. Και οι τρεις οδηγοί είναι αρκετά ικανοί για νίκες.

 

Ένα βάθρο γεμάτο με Honda είναι στα χαρτιά για το υπόλοιπο μισό της σεζόν;

 

Βέβαια, αντιμετωπίζουμε ένα αρκετά ισχυρό ανταγωνισμό, έτσι δεν μπορώ να πω ότι θα είναι εύκολο να γίνει. Από την άλλη μεριά είναι ένα όνειρο που το κυνηγάμε εδώ και αρκετό καιρό και θα τα δώσουμε όλα στο υπόλοιπο της χρονιάς για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας και φυσικά να πάρουμε το Πρωτάθλημα. Ελπίζω ότι όλοι σας θα ακλουθείτε την πρόοδό μας και θα μας βοηθάτε με την υποστήριξή σας.

 

Επόμενο άρθρο »

O Stoner βασιλιάς στα 800cc με 28 νίκες

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi ανοίγει κατάστημα VR46 στην Tavullia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα