• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεταγραφές 2012, ο Rossi μένει στην Ducati!
Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και που θα βρεθούν!
Νέα 06/08/2011 - 23:01

Η «αγορά» των οδηγών κάθε χρόνο παίρνει φωτιά στον Αγώνα του Brno, αφού λίγο μετά το μισό της σεζόν, οι ομάδες προσπαθούν να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενόψει της νέας χρονιάς. Όλα δείχνουν μέχρι τώρα ότι οι Toni Elias, Loris Capirossi, Randy De Puniet, θα δουν την πόρτα της εξόδου από το MotoGP, με τον Γάλλο να έχει κάποιες ελπίδες να μείνει, ιδιαίτερα αν θελήσει μια από τις 6 νέες θέσεις της κατηγορίας CRT (Claiming Rule Team) με μοτοσυκλέτες πρωτότυπες στο πλαίσιο, αλλά με κινητήρες βασισμένους σε παραγωγής. Η λύση των Superbike, είναι επίσης μια περίπτωση για τους τρεις οδηγούς. Αλλά ας δούμε τι γίνεται ανά κατασκευαστή. 

 

DUCATI

Προς το παρόν η Ιταλική φίρμα βρίσκεται στο επίκεντρο της φημολογίας, μετά τα όσα είπε ο Marco Melandri, δηλαδή ότι ο Valentino Rossi ζήτησε μια Honda από τον Gresini. O Valentino Rossi μένει και τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για τα μπαρ, σύμφωνα με τα πιο έγκυρα ιταλικά site. H εταιρία από το Borgo Panigale της Μπολώνια έχει συμβόλαια και με τους δύο οδηγούς της και τώρα σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στην GP12. Και αν κάποιοι λένε ότι η Ducati δεν έχει εμπειρία σε πλαίσια τύπου Deltabox, θα πρέπει να προσέξουν ότι τώρα δουλεύουν στην Μπολώνια οι Marco Palmerini και Marco Liberati, πρώην μηχανικοί της Aprilia στον τομέα των πλαισίων! Επίσης υπάρχει μια τεράστια πίεση στην Bridgestone, ώστε τα λάστιχά της να δουλεύουν και με τις Ducati και Suzuki, που δυσκολεύονται να φέρουν τα λάστιχά της σε θερμοκρασία λειτουργίας. Για παράδειγμα στα Superbike η Pirelli κάθε χρόνο κάνει επίσημα τεστ και με τα 7 εργοστάσια που συμμετέχουν εκεί, ώστε η εξέλιξη των ελαστικών της να είναι συμβατή με όλους.

 

HONDA

Ο Shuei Nakamoto, ο αντιπρόεδρος του HRC, έχει πει ότι το 2012 θα υπάρχουν μόνο δύο εργοστασιακοί οδηγοί στην ομάδα. Φαίνεται ότι οι Casey Stoner και Dani Pedrosa θα μείνουν στην ομάδα, ενώ ο Andrea Dovizioso είναι σε συζητήσεις με την LCR, μάλλον. Ο Marco Simoncelli, αν θελήσει θα μείνει με την ομάδα του Gresini παρά το ότι το συμβόλαιό του με το HRC μπορεί να λήξει ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλά οι Andrea και Marco μπορεί να πάρουν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες στις νέες τους ομάδες.

 

YAMAHA

Ο Jorge Lorenzo και ο Ben Spies έχουν διετή συμβόλαια και οι μόνες ελεύθερες θέσεις είναι στην δορυφορική Tech3. Ο Colin Edwards έχει λίγες ελπίδες παραμονής, αλλά ο Cal Crutchlow είναι «προστατευόμενος» του BBC, που πληρώνει την Dorna ώστε να έχει έναν Βρετανό στην πίστα.  

 

SUZUKI

Η Ιαπωνική εταιρία δεν έχει κανένα πρόγραμμα ακόμη! Μπορεί να συνεχίσει να τρέχει με τον κινητήρα των 800cc, αφού προς το παρόν δεν έχει μεφανίσει τίποτε με χίλια κυβικά, ούτε σε ιδιωτικές δοκιμές. Ο Alvaro Bautista μπορεί να μείνει ελεύθερος και υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, όπως για παράδειγμα οι δορυφορικές ομάδες της Honda! O John Hopkins είναι μια καλή περίπτωση, αν ο Ισπανός βρει άλλη ομάδα.

 

CRT

Oι 6 ομάδες «Claiming Rule Team» δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τις τελικές τους επιλογές, με τον Suter να είναι ο μόνος κατασκευαστής πλαισίων που ήδη έχει δοκιμάσει την μοτοσυκλέτα του στο Mugello με τον Mika Kallio, αλλά με κακά αποτελέσματα σχεδόν 6’’ δευτερόλεπτα πίσω από τον Stoner. Ακόμη και η BMW S1000 RR των Superbike με τον Leon Haslam έκανε καλύτερους χρόνους! Και ο Andrea Iannone δοκίμασε μια τέτοια μοτοσυκλέτα, αλλά το όνομά του παίζει και για την δορυφορική Pramac. Σε γενικές γραμμές οι ομάδες CRT φαίνεται ότι θα περιοριστούν σε πολύ νέους οδηγούς ή σε παλιότερους που δεν έχουν πια φιλοδοξίες!

 

ΟΜΑΔΕΣ – ΟΔΗΓΟΙ

HONDA REPSOL: Casey Stoner, Dani Pedrosa

HONDA GRESINI: Marco Simoncelli; Alvaro Bautista;

HONDA LCR: Andrea Dovizioso; Hiroshi Aoyama;

YAMAHA FACTORY: Jorge Lorenzo, Ben Spies

YAMAHA TECH3: Colin Edwards; Cal Crutchlow

DUCATI MARLBORO: Valentino Rossi, Nicky Hayden

DUCATI PRAMAC: Andrea Iannone;

DUCATI MARTINEZ: Hector Barbera, Julian Simon;

DUCATI AB CARDION: Karel Abraham

SUZUKI RIZLA: Alvaro Bautista; John Hopkins;

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Κarel Abraham 1ος στις πτώσεις μέχρι τώρα

« Προηγούμενο άρθρο

H συλλεκτική Yamaha R1 στην Pierrakos Moto

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα