• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati GP12.1: Η πρώτη φωτογραφία
Από τις δοκιμές στο Mugello
Νέα 08/09/2011 - 16:22

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Ducati 12.1, γνωστής και ως «Evo», την οποία τράβηξε ο Mirko Lazzari από τις δοκιμές εξέλιξης που κάνει η Ιταλική ομάδα στην πίστα του Mugello.

Χτες, την οδήγησε ο Franco Battaini (που εικονίζεται εδώ) ενώ σήμερα ανέλαβε ο Valentino Rossi, ο οποίος οδήγησε και την GP12 για να μπορέσει να έχει το άμεσο συγκριτικό πλεονέκτημα μεταξύ των δύo. Μάλιστα ο Ιταλός πολυπρωταθλητής είχε μία έξοδο στη στροφή «Scarperia» χωρίς συνέπειες.

 

Από την φωτογραφία δεν μπορούμε να συμπεράνουμε εάν η καινούργια μοτοσυκλέτα διαθέτει πλαίσιο από αλουμινένιο ή από κάρμπον.

 

Αναφορικά με το αλουμινένιο πλαίσιο, το έχει δοκιμάσει ο Vittoriano Guareschi στη Jerez και διαπίστωσε ότι δεν έχει διαφορά με αυτό από κάρμπον. Μάλιστα, με το αλουμινένιο πλαίσιο η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα αυξανόταν στους 100 βαθμούς Κελσίου και αυτό επηρέαζε την μοτοσυκλέτα.

Συγκεκριμένα ο Guareschi δήλωσε σχετικά:  

«(Το αλουμινένιο πλαίσιο) Δεν άλλαξε πολλά σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Το αρνητικό ήταν ότι αύξανε την θερμοκρασία του αέρα η οποία έφτανε τους 100 Κελσίου. Ο θερμότερος αέρας είναι πιο αραιός και αυτό επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που εγκαταλείφτηκε αυτή η λύση.»

 

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες από τις δοκιμές στο Mugello.

Επόμενο άρθρο »

Video: Oι «MiniBikers» στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi δεν αποδέχτηκε την πρό(σ)κληση του Checa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα