• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: O Rossi θα ξεκινήσει τελευταίος από τα πιτς!
Πρέπει να χρησιμοποιήσει τον 7ο κινητήρα του
Νέα 17/09/2011 - 21:29

Ο Αγώνας της Aragon πέρυσι ήταν το σημείο αλλαγής προς το καλύτερο για την Ducati, με την πρώτη νίκη του Stoner και το βάθρο του Hayden. O Valentino Rossi όμως τώρα, ένα χρόνο μετά, θα αναγκαστεί αύριο να ξεκινήσει από την τελευταία θέση, μέσα από τα πιτς και μάλιστα 10'' μετά το σήμα της εκκίνησης, αφού η ομάδα αναγκάζεται μετά την σημερινή του πτώση να χρησιμοποιήσει τον 7ο κινητήρα φέτος. 

 

Είχαμε ρωτήσει τον ίδιο στο Mugello αν φοβάται το ενδεχόμενο να μείνει από κινητήρες όταν θα βρουν την άκρη με το πλαίσιο – όπως θα θυμούνται οι πιο προσεκτικοί αναγνώστες της σελίδας – και τότε είχαμε πάρει την απάντηση ότι θεωρούσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Έχουμε όμως τον 5ο πριν το τέλος αγώνα και για πρώτη φορά στα δύο χρόνια του νέου κανονισμού θα έχουμε εφαρμογή του. Βέβαια όλοι θυμούνται ότι πέρυσι η Suzuki εξαιρέθηκε από τον κανονισμό παρά το ότι έκανε χρήση πάνω από έξι κινητήρων ανά οδηγό, αλλά τώρα η Ducati – σωστά κατά την γνώμη μας – δεν ζήτησε το έλεος των αντιπάλων!

 

“Η πτώση μου ήταν μαι συνηθισμένη, αλλά μας κτύπησε περισσότερο στο τέλος, γιατί έκανα ένα μικρό λάθος και έμεινα 13ος. Σε αυτό το σημείο αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον 7ο κινητήρα μας και να ξεκινήσουμε από την pit lane, γιατί το νέο μπροστινό μέρος του πλαισίου δουλεύει μόνο με τον κινητήρα που χρησιμοποιήσαμε στο Misano. Έτσι ατυχώς, αν και έχουμε δύο κινητήρες σχεδόν καινούργιους και πιθανόν να μας έβγαζαν μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Όπως και νάχει πήραμε αυτήν την απόφαση κοιτώντας μπροστά, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτό που πιστεύουμε ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση, αν και ακόμη είμαστε στο πρώτο βήμα και υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν”, είπε ο “γιατρός” που παρά τα προβλήματα δεν έχασε το χιούμορ του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και για το Motegi αλλά και για προσκλήσεις που έχει για οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων, όπως αυτή Mercedes να δοκιμάσει την SLS στην μορφή για το Πρωτάθλημα FIA GT3.

“Είμαι ευχαριστημένος με τέτοιες προσκλήσεις και στο μέλλον μπορεί να τρέξω και σε κάποιους τέτοιους αγώνες. Δεν ξέρω το ημερολόγιο των αγώνων, αλλά μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν νομίζω ότι έχω χρόνο. Σίγουρα θα τρέξω στο Ράλι της Monza, αλλά αφήνω ανοικτή την πόρτα για το μέλλον , για αυτοκίνητα ωραία στην οδήγηση”, απάντησε ο Rossi που είναι γνωστό ότι τα καταφέρνει πολύ καλά και με 4 τροχούς.

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Η πτώση του Rossi @ Aragon

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon φωτογραφικό: H δράση της 2ης ημέρας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα