• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati 1199 Panigale το 2013 στο WSBK!
o 2012 μόνο στην κατηγορία Superstock
Νέα 21/09/2011 - 22:03

Το δελτίο τύπου της Ιταλικής εταιρίας αναφέρει:  

“Η αναμονή σχεδόν τελείωσε, η Ducati 1199 Panigale είναι πραγματικότητα!!!

Η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς Superbike θα γίνει στο ∆ιεθνές Σαλόνι Μοτοσυκλέτας EICMA του Μιλάνο 10 - 13 Νοεμβρίου. Το νέο μοντέλο όχι μόνο διαθέτει design που κόβει την ανάσα, τεχνολογική καινοτομία και επιδόσεις ρεκόρ, αλλά αλλάζει και την παράδοση του εργοστασίου στα Superbikes.

ροσθέτοντας στο 1199, που υποδηλώνει τον κυβισμό του κινητήρα, το “Panigale”, συνδέονται με τις ιστορικές τους ρίζες στην περιοχή Borgo Panigale της Μπολόνια, το εργοστάσιο και το εντελώς καινούριο μοντέλο. Η ευρύτερη αυτή περιοχή είναι γνωστή ως «Motor Valley» όπου οι υψηλές επιδόσεις και το αγωνιστικό πάθος κυλούν στις φλέβες των ανθρώπων.

“Αποφασίσαμε να τονίσουμε την υπερηφάνεια μας ως πρεσβευτές του "Made in Italy" στον κόσμο, αναγράφοντας το όνομα της περιοχής μας σε μια από τις καλύτερες σπορ μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκε ποτέ” δηλώνει η Ducati.

Η αναμονή θα συνεχιστεί για λίγες ακόμη εβδομάδες. Μείνετε Συντονισμένοι!!!”  

 

Αυτό που δεν αναφέρεται αλλά οι πληροφορίες του site μας έψαξαν και βρήκαν, είναι ότι η νέα μοτοσυκλέτα θα τρέξει το 2012 στο Πρωτάθλημα FIM Cup Superstock 1000 και θα κάνει το ντεμπούτο της την επόμενη χρονιά, το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Superbike, το γνωστό μας WSBK.

H επιλογή να γίνει το αγωνιστικό ντεμπούτο σε δύο δόσεις, πρώτα στην SSTK και μετά στο WSBK, γίνεται λόγω της περιπλοκότητας της εξέλιξης της αγωνιστικής έκδοσης των SBK, επειδή φέτος αλλάζουν οι κανονισμοί που επιτρέπουν ρύθμιση της μοτοσυκλέτας με περισσότερη ελευθερία από ότι μέχρι τώρα.

Επίσης αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στις ομάδες που έχουν ήδη προγραμματίσει τη συμμετοχή τους το 2012 με την έκδοση της 1198 για την επόμενη χρονιά, να περιορίσουν όσο γίνεται τα κόστη, ενώ θα απολαμβάνουν τη συνεχή υποστήριξη και την εξέλιξη που θα κάνουν οι μηχανικοί της Ducati μέσα στην χρονιά.

Μια ακόμη πιθανή εξήγηση για την απόφαση αυτή είναι το γεγονός ότι ερευνώνται νέες τεχνικές λύσεις που θα βασίζονται στους νέους κανονισμούς των WSBK, οι οποίοι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Το ίδιο είχε γίνει και με την 1098 στην πρώτη της παρουσίαση, που στους αγώνες εμφανίστηκε ένα χρόνο μετά, όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Μοto2: Εγχειρίστηκε ξανά στο πόδι ο Simon

« Προηγούμενο άρθρο

Mε δικούς της επιστήμονες η Ducati στο Motegi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα