• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Checa: «Έγινα νικητής στο WSBK»
Δήλωσε ότι θαυμάζει τον Rossi
Νέα 24/09/2011 - 15:01

O Carlos Checa έδωσε συνέντευξη όπου μίλησε για τη φετινή χρονιά και για την καλή πορεία που είχε. Ας δούμε τι είπε:

 

Πότε κατάλαβες ότι φέτος θα ήταν η χρονιά σου;

«Ήταν μια σταδιακή διαδικασία. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα εμπρός από πέρσι και ήξερα ότι ήμουν πιο δυνατός φέτος. Όλοι μαζί κάναμε πολύ καλή δουλειά, όμως ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατός θα είναι ο ανταγωνισμός στην πίστα. Ήξερα ότι ήμουν σε καλή φόρμα ήδη από την Αυστραλία αλλά στο Donington, μια δύσκολη πίστα για εμένα, κέρδισα στο δεύτερο σκέλος και εκεί συνειδητοποίησα ότι μπορώ να είμαι δυνατός παντού. Είχαμε μια σειρά από καλά αποτελέσματα και οι ανταγωνιστές μας έκαναν κάποια λάθη που μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε μια μεγάλη διαφορά.»  

 

Στο παρελθόν, ήταν κάποια σεζόν που θα μπορούσες να κερδίσεις ένα Πρωτάθλημα αλλά δεν το έκανες;

«Ίσως το 2000, με την Yamaha 500cc. Στο Mugello ήμουν στην πρώτη θέση με τον Roberts αλλά μου βγήκε η αδύναμη πλευρά μου. Το 1998 έζησα μια άσχημη κατάσταση όταν χώρισαν οι γονείς μου και δεν μπορούσα να το αντέξω συναισθηματικά. Η αυτοσυγκέντρωσή μου δεν ήταν η ίδια για μερικά χρόνια αργότερα και πάλευα πολύ χωρίς να τα καταφέρνω. Ακόμα δεν ήμουν έτοιμος να διαχειριστώ την πίεση για να παλέψω για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επίσης μου έλειπε η εμπειρία, όμως σε αυτά τα χρόνια ωρίμασα προσωπικά και επαγγελματικά. Πλέον είμαι πιο ώριμος και ξεπέρασα πολλές δυσκολίες, κάτι που μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση.»

 

Πώς δικαιολογείς την επιθυμία σου να κερδίζεις στα 39 χρόνια σου;

«Η ηλικία δεν είναι δικαιολογία για να μαθαίνεις. Ζούμε μόνο μία φορά και θα χρειαζόμασταν δύο ή τρεις ζωές για να τα μάθουμε όλα, συνεπώς δεν μπορούμε να σταματάμε να μαθαίνουμε. Απέκτησα κάποιες ρυτίδες και κάποιες άσπρες τρίχες αλλά το πνεύμα μου δεν μεγάλωσε ηλικιακά. Ακόμα θέλω να διασκεδάζω και να βελτιώνομαι. Είμαστε άνθρωποι και γι’ αυτό έχουμε όρια σε πολλούς τομείς, όμως έχουμε την δυνατότητα να βελτιωνόμαστε. Πρέπει να προσπαθούμε, ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο.»

 

Η Ducati δεν θα ομολογκάρει την 1199 για το WSBK την επόμενη χρονιά. Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό;

«Δεν αλλάζεις μια μοτοσυκλέτα που κερδίζει. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να συνεχίσουμε με την ίδια μοτοσυκλέτα και ομάδα επειδή οι κανονισμοί θα αλλάξουν του χρόνου και αν έχουμε μόνο μία μοτοσυκλέτα θα είναι πιο δύσκολη η εξέλιξή της. Το να συνεχίσουμε με την 1198 είναι μια έξυπνη απόφαση καθώς από την καινούργια μοτοσυκλέτα θα ζητάμε πολλά που δεν θα έχουν δοκιμαστεί στην πίστα. Η καινούργια μοτοσυκλέτα δεν θα είναι καλύτερη από την τωρινή στην αρχή και χρειάζεται πολλή δουλειά, τουλάχιστον ένα χρόνο ή δύο.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η 1199 είναι μια πολύ όμορφη μοτοσυκλέτα. Ήδη παρήγγειλα μία!» 

 

Θα παραμείνεις στην Ducati Althea και το 2012; 

«Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω την επόμενη χρονιά και προς το παρόν σκέφτομαι μόνο το Πρωτάθλημα. Ο μάνατζερ μου κάνει διάφορες επαφές αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.»

 

Τι πιστεύεις για την φετινή κατάσταση του Rossi και της Ducati στο MotoGP;

«Είναι πολύ δύσκολη μοτοσυκλέτα. Ο Valentino έφτασε στο όριο και δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Γνωρίζω ότι δουλεύουν πολύ σκληρά και ο Rossi δεν ψάχνει για δικαιολογίες, όμως είναι δύσκολο να αλλάξεις μια μοτοσυκλέτα μόλις σε ένα χρόνο. Πιστεύω ότι εάν ο Valentino καταφέρει να κάνει την μοτοσυκλέτα να λειτουργεί σωστά, θα κερδίσει πάλι. Προς το παρόν δεν τα πάει καλά με την Ducati.»  

 

Προσκάλεσες τον Valentino σε έναν αγώνα του WSBK. Θα έκανες το ίδιο και σε έναν αγώνα του MotoGP;

«Ναι με τις μοτοσυκλέτες των 1000cc, όχι με αυτές των 800cc, δεν μου αρέσουν. Προσκάλεσα τον Valentino επειδή εκείνος το ανέδειξε αλλά δεν θέλω να τον προκαλέσω. Είναι το Νο 1 και τον θαυμάζω.»

Επόμενο άρθρο »

Moto Weekend 2011: Η γιορτή ξεκίνησε

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: O Sykes στην pole position, με σούπερ χρόνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα