• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έφυγε ο Steve Jobs, ένας ηγέτης της τεχνολογίας
Ο συνιδρυτής της Apple στα 56 του έχασε τη μάχη με τον καρκίνο
Νέα 06/10/2011 - 10:29

Αυτήν την στιγμή πολλοί από εμάς που διαβάζουμε αυτές τις γραμμές χρησιμοποιούμε ένα από τα προϊόντα που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και κατασκεύασε ένας ταλαντούχος οραματιστής που γεννήθηκε πριν από 56 χρόνια. Η είδηση ότι πριν από λίγες ώρες (2 το πρωί ώρα Ελλάδας) άφησε την τελευταία του πνοή ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, επιβεβαιώθηκε από την λιτή ανακοίνωση της εταιρίας: 

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Steve Jobs δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η εξυπνάδα, το πάθος και η ενέργεια του αποτέλεσαν την πηγή αμέτρητων καινοτομιών που εμπλούτισαν και έκαναν καλύτερη τη ζωή μας. Ο κόσμος έγινε καλύτερος χάρη στον Steve».

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama είπε χαρακτηριστικά:

«Ο Steve ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».

 

O ίδιος ο Steve Jobs, γνωρίζοντας ότι πάσχει από μια σπάνια μορφής καρκίνου και ότι έχει περιορισμένο χρόνο ζωής, είχε πει το 2006:

«Το να θυμάμαι ότι θα πεθάνω σύντομα είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που με βοήθησε να πάρω τις μεγάλες αποφάσεις στη ζωή μου. Όλες οι εξωτερικές προσδοκίες, η περηφάνια, ο φόβος, η ντροπή και η αποτυχία, όλα αυτά απλώς εξαφανίστηκαν μπροστά στην ιδέα του θανάτου, δίνοντας τη θέση τους σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία. Το να θυμάσαι ότι πρόκειται να πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει την παγίδα ότι “έχεις κάτι να χάσεις”. Είσαι ήδη γυμνός. Δεν υπάρχει λόγος πλέον να μην ακολουθείς καρδιά σου».

 

Το 1976 ίδρυσε μαζί με τον Steven Wozniak την εταιρία με σήμα και όνομα το μήλο που έγινε γνωστή για την υψηλή τεχνολογία και τον μοντέρνο σχεδιασμό, στον τομέα τον υπολογιστών. Το 2007 ο Steve Jobs και η Apple μπήκαν και στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, παρουσιάζοντας το iPhone. Στις αρχές του 2010 ο ίδιος ο Steve Jobs σε μια εντυπωσιακή τελετή παρουσίασε το iPad. Εδώ και λίγο καιρό, από τον Αύγουστο η κατάσταση της υγείας του τον ανάγκασε να αφήσει τα ηνία της εταιρίας.

Περιττό να πούμε ότι μεγάλο ποσοστό του κόσμου που δουλεύει γύρω από το MotoGP, χρησιμοποιεί προϊόντα του εκλιπόντος. Ο κόσμος της τεχνολογίας σίγουρα είναι φτωχότερος από σήμερα!

Καλό σου ταξίδι Steve Jobs...

 

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Έσπασε το πόδι του ο Rolfo

« Προηγούμενο άρθρο

Video: O κινητήρας της KTM για την Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα