• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oι αριθμοί πριν το GP Αυστραλίας
Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία
Νέα 13/10/2011 - 10:14

Aς δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία πριν τον αγώνα της Αυστραλίας.

 

985.5

Οι συνολικοί βαθμοί που έχει συγκεντρώσει στην ως τώρα καριέρα του ο Nicolas Terol (125cc). Με νίκη στην Αυστραλία θα φτάσει τους 1,000 βαθμούς που θα είναι ρεκόρ για τον Ισπανό αναβάτη. Ως τώρα, το ίδιο έχουν επιτύχει οι Noboru Ueda, Kazuto Sakata, Angel Nieto, Fausto Gresini και Jorge Martinez.  

 

400

Η νίκη του Dani Pedrosa στην Ιαπωνία ήταν η 400η για τους Ισπανούς αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες. Η Ισπανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση των νικών, πίσω από την Ιταλία που έχει 733 νίκες σε GP.  

 

97

Mε την νίκη του στο Motegi, o Pedrosa ανέβηκε για 97η φορά στο βάθρο στην ως τώρα καριέρα του. Όλες τις έχει επιτύχει με Honda και υπολείπεται μίας από τον Jim Redman ο οποίος κατέχει το ρεκόρ, επίσης με Honda.

 

61

H Honda προηγείται με 61 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Εάν έστω και ένας αναβάτης της βρεθεί στο πόντιουμ θα εξασφαλίσει τον Τίτλο στους Κατασκευαστές για πρώτη φορά από το 2006.  

 

57

Η τρίτη θέση του Casey Stoner στην Ιαπωνία ήταν η 57η φορά που ο Αυστραλός ανέβηκε στο βάθρο στην κατηγορία MotoGP. Με μία φορά ακόμα θα ισοφαρίσει τον Max Biaggi στην αντίστοιχη λίστα. Οι αναβάτες που τους ξεπερνούν είναι οι Valentino Rossi, Mick Doohan, Giacomo Agostini, Eddie Lawson και Wayne Rainey.  

 

50

Την ημέρα του Αυστραλιανού GP συμπληρώνονται 50 χρόνια από την νίκη του Tom Phillis στο GP Αργεντινής, στα 125cc, με Honda. Ήταν ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο στα 125cc με Ιαπωνική μοτοσυκλέτα.

 

26

Ο Casey Stoner θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του την ημέρα του αγώνα. Να σημειώσουμε ότι ως τώρα έχει ανέβει στο βάθρο σε 13 συνεχόμενους αγώνες. Στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μόνο οι Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan και Wayne Raine έχουν περισσότερους συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο.  

 

7

Οι Marc Marquez και Stefan Bradl (Moto2) έχουν από εφτά pole positions φέτος.

 

4

Το Phillip Island είναι μία από τα τέσσερις πίστες στις οποίες ο Rossi δεν έχει κερδίσει με μοτοσυκλέτα των 800cc. Οι υπόλοιπες είναι το Silverstone, η Αραγονία και η Βαλένθια.  

 

3

Το Phillip Island είναι μία από τις τρεις πίστες στις οποίες δεν έχει κερδίσει η Honda στα MotoGP, στα 800cc. Οι άλλες δύο είναι το Assen και η Sepang.  

 

2

H Yamaha δεν έχει κερδίσει στα MotoGP, στα 800cc, σε δύο πίστες, στο Phillip Island και την Αραγονία.

Επόμενο άρθρο »

Για ψάρεμα οι Stoner, Edwards, Spies

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Συνέντευξη Stoner πριν τον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα