• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη Τύπου για τον Simoncelli
Για τις συνθήκες του δυστυχήματος
Νέα 23/10/2011 - 15:32

Ο Αλυτάρχης και οι άνθρωποι της Οργάνωσης του Grand Prix της Μαλαισίας έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέφεραν τις συνθήκες θανάτου του Marco Simoncelli. Πρώτος μίλησε ο Paul Butler ο οποίος είπε:

«Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να σας ενημερώσουμε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν του θανάτου του Marco Simoncelli. Ξέρετε όλοι ποιοι είμαστε: ο Claude Danis, εκπρόσωπος της FIM, ο Javier Alonso, εκπρόσωπος της Dorna, Franco Uncini εκπρόσωπος των αναβατών, εγώ, ο Paul Butler, εκπρόσωπος της ΙΡΤΑ και Αλυτάρχης του αγώνα. Επίσης μαζί μας είναι και ο Michele Macchiagodena, Διευθυντής του ιατρικού τμήματος ο οποίος θα μας εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του Simoncelli.»

 

Ο Macchiagodena δήλωσε σχετικά:

«Λυπάμαι πολύ που είμαι εδώ για να ανακοινώσω τον θάνατο του Marco Simoncelli, ενός φίλου. Εξαιτίας της πτώσης που είχε στον αγώνα χτυπήθηκε από άλλους οδηγούς και υπέστη ένα σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, τον αυχένα και το στήθος. Όταν οι γιατροί έφτασαν επιτόπου ήταν αναίσθητος. Στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε έγινε προσπάθεια καρδιακής ανάνηψης. Στο Ιατρικό Κέντρο με τη βοήθεια των εκεί γιατρών, διασωληνώθηκε αμέσως και του αφαιρέθηκε αίμα από τον θώρακα. Η προσπάθεια συνεχίστηκε για άλλα 45 λεπτά και προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε όσο ήταν δυνατόν. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε στην ζωή και κατέληξε στις 16:56 (τοπική ώρα).»

 

Ο Macchiagodena αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Colin Edwards τονίζοντας:

«Υπέστη μια εξάρθωση του ώμου του αλλά του έγινε αναισθησία και τώρα είναι καλά.»

 

Σε ερώτηση γιατί βγήκε το κράνος του Simoncelli ο Paul Butler απάντησε:

«Δεν μπορώ να το πω τώρα. Θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα του ατυχήματος. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.»

Επόμενο άρθρο »

Δηλώσεις του HRC για τον Simoncelli

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Μarco Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα