• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνομιλία Simoncelli, Δρ. Costa
Ένας χαρακτηριστικός διάλογος
Νέα 25/10/2011 - 16:21

Ο Δρ. Claudio Costa δεν είναι μόνο ένας διαπρεπής ορθοπεδικός χειρουργός ο οποίος έχει φροντίσει πολλούς αναβάτες στην καριέρα του. Είναι και ένας «γιατρός της ψυχής» καθώς η σχέση που αναπτύσσει με τους οδηγούς είναι βαθειά και ουσιαστική. Ο επικεφαλής της «Clinica Mobile» ανάρτησε στην ιστοσελίδα της κλινικής ένα απόσπασμα από διάλογο που είχε με τον Marco Simoncelli κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής τους. Σε αυτόν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι οδηγοί θέλουν να αγωνίζονται, παρά τους τραυματισμούς τους που μερικές φορές είναι σοβαροί.

 

Δρ. Costa:

«Ποια η άποψή σου για τον πόνο;»

 

Simoncelli:

«Δεν μου αρέσει. Όμως τον αντέχω. Δεν είναι καλό να παραπονιέσαι, πρέπει να τον υπομένεις σιωπηλά. Θεωρώ ότι έτσι είναι καλύτερα.»

 

Δρ. Costa:

«Ποια η άποψή σου για τον πόνο της ψυχής;»

 

Simoncelli:

«Είναι άσχημος, πολύ άσχημος. Όμως έπειτα από το άγος που προκαλείται από αυτόν έρχεται η ηρεμία. Νιώθω καλύτερα όταν οδηγώ την μοτοσυκλέτα.»

 

Δρ. Costa:

«Όταν αγωνίζεσαι με άλλους;»  

 

Simoncelli:

«Θα έλεγα όταν τους κερδίζεις. Δεν μου αρέσει να είμαι πίσω τους. Νομίζω ότι τρέχω σε αγώνες για να αισθάνομαι αυτή την μοναδική αίσθηση. Δεν ξέρω πώς να την εξηγήσω αλλά είναι κάτι ξεχωριστό, κρυμμένο μέσα μου.»

 

Δρ. Costa:

«Γιατί έχεις μακριά μαλλιά;»

 

Simoncelli:

«Μου αρέσουν. Δεν με κάνουν να αισθάνομαι “κανονικός”, με κάνουν να αισθάνομαι ξεχωριστός. Να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι μοναδικός.»   

 

Δρ. Costa:

«Αισθάνεσαι μόνος;»

 

Simoncelli:

«Όχι!, όχι! Υπάρχουν η οικογένειά μου, η κοπέλα μου, οι φίλοι μου οι οποίοι χαίρονται με την επιτυχία μου, υπάρχει η Clinica Mobile που με βοηθά στις δύσκολες στιγμές. Αισθάνομαι καλοσύνη γύρω μου και αυτό με κάνει να νοιώθω και ζεστασιά.»

Επόμενο άρθρο »

Ezpeleta: «Ο Μarco ήταν ένας από εμάς»

« Προηγούμενο άρθρο

Los MiniBikers: Aφιέρωμα στον Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα