• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η BMW S1000RR ανανεώνεται για το 2012
Βελτιώσεις που υπόσχονται να την ανεβάσουν στην κορυφή
Τεστ-Μοντέλα 31/10/2011 - 01:05

Πέρασαν δύο χρόνια από την παρουσίασή της S1000RR και η BMW Motorrad επανέρχεται δυναμικά με μικροβελτιώσεις που υπόσχονται να καλύψουν τις όποιες αδυναμίες σημειώθηκαν από τους μοτοσυκλετιστές όλου του κόσμου. 

Οι αλλαγές θέλουν την μοτοσυκλέτα πιο “κοφτερή” με μεγαλύτερη ακρίβεια στο στρίψιμο και καλύτερη απόδοση της δύναμης με πιο άμεση απόκριση στο γκάζι, λεπτομέρειες που θα κάνουν αυτήν την 2η γεννιά ακόμη καλύτερη στην πίστα, όπου υπήρχαν μερικά παράπονα σε σχέση με κάποιες πιο απόλυτες του ανταγωνισμού.

Η BMW Motorrad λέει ότι η ισχύς παραμένει στους 193 ίππους και ότι οι αλλαγές έγιναν με επαναπρογραμματισμό των ηλεκτρονικών στον τομέα του BMW Motorrad Race ABS και του Dynamic Traction Control, ώστε να γίνουν τα χαρακτηριστικά πιο σταθερά στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Για τον ίδιο λόγο η εξάτμιση και το φιλτροκούτι είναι ανασχεδιασμένα.

 

Το πλαίσιο έχει μικρές αλλαγές επίσης, ώστε να καλυτερεύσει η συμπεριφορά στο στρίψιμο, αλλά και η συμπεριφορά των αναρτήσεων.

Η γωνία κάστερ από 24.0 πήγε στις 23.9 μοίρες, το offset μειώθηκε στα 29.5mm στην προσπάθεια βελτίωσης της απόκρισης στις δυνάμεις που ασκεί ο αναβάτης στο τιμόνι, ενώ και η μείωση του μεταξόνιου κατά 5mm βοηθάει στον τομέα αυτό.

Oι αναβαθμισμένες αναρτήσεις μπροστά και πίσω προσφέρουν ένα πιο ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, ώστε να βοηθήσουν αυτούς που πηγαίνουν σε track-days. Επίσης νέο είναι και το αμορτισέρ τιμονιού που έχει τώρα 10 επίπεδα ρυθμίσεων.

Στον τομέα της αισθητικής η S1000RR έρχεται με 4 νέα χρώματα: Racing Red με Alpine White, Bluefire, Sapphire black και το κλασικό χρώμα της BMW Motorsports. Η ουρά είναι αρκετά μεγαλύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, στον τομέα των υπόλοιπων αλλαγών.

 

Σίγουρα η BMW S1000RR δεν είναι μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, αλλά οι πολλές μικρές αλλαγές υπόσχονται ένα καλύτερο νέο μοντέλο από το ήδη πολύ καλό Superbike.

 

Επόμενο άρθρο »

Video: H νέα Suzuki GSX-R 1000

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμή Moto Guzzi Stelvio 1200V8 / 1200NTX

Χορηγοί