• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Test 1000cc: O Rossi στην πίστα
Το πλαίσιο είναι τελικά Deltabox!!
Νέα 08/11/2011 - 12:38

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Valentino Rossi λίγο μετά τις 11:30 ώρα Ισπανίας, μπήκε για πρώτη φορά στην πίστα πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα των 1000cc και των χιλίων προσδοκιών.

Η έκπληξη είναι ότι το νέο πλαίσιο της Ducati είναι τελικά ένα κανονικό τύπου Deltabox, κλειστό και όχι μια λύση που θα αντέγραφε το χωροδικτύωμα του 2006-08, απλά αλλάζοντάς το με αλουμίνιο – όπως αρχικά δεν είχε διαψεύσει η Ιταλική εταιρία, προσπαθώντας να κρατήσει κρυφά τα χαρτιά της. Εδώ όμως είναι όλες οι εταιρίες με τις νέες τους μοτοσυκλέτες, το τεστ είναι επίσημο και ανοικτό στους δημοσιογράφους και έτσι δεν μπορoύσε να κρατηθεί άλλο το μυστικό.

Η FTR είναι ο κατασκευαστής του πλαισίου αυτού, πάνω βέβαια στα σχέδια και τις εντολές της Ducati. 

 

Το πλαίσιο περιβάλλει τον κινητήρα και πίσω το ψαλίδι και το πίσω αμορτισέρ εδράζονται πάνω στο πλαίσιο (βλ. σχετικές φωτογραφίες) και όχι πάνω στον κινητήρα, όπως αρχικά είχε κάνει και με το αλουμινένιο πλαίσιο που αντικατέστησε το carbon στην GP11.2, ο σχεδιασμός των Ιταλών.

Έτσι βλέπουμε 100% στροφή του Filippo Preziosi (μιλάει με τον Guareshi) και της σχεδιαστικής ομάδας της Ducati, προς μια συμβατική λύση, που επίμονα ζητούσε να δοκιμάσει ο Jeremy Burgess και ο Valentino Rossi. Αργότερα μέσα στην ημέρα θα έχουμε και κάποιες ενδείξεις σχετικά με τους χρόνους, όπως και αργά το απόγευμα το τι είπε ο Rossi για τις πρώτες αυτές επίσημες δοκιμές.

 

Preziosi, Guareschi
Preziosi, Guareschi
O Vale φθάνει στην πίστα
O Vale φθάνει στην πίστα

Επόμενο άρθρο »

Test 1000cc: O Dovizioso στην Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: «Πρέπει να αλλάξουν τα ελαστικά»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα