• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σταμάτησαν οι εργασίες στην πίστα του Texas
Μέχρι να υπογραφεί συμβόλαιο με την F1
Νέα 17/11/2011 - 13:18

Οι υπεύθυνοι της νέας πίστας που κατασκευάζεται στο Austin της πολιτείας του Texas, σταμάτησαν τις εργασίες κατασκευής της μέχρι να υπογραφεί συμβόλαιο που θα διασφαλίζει ότι θα διεξάγεται εκεί Grand Prix της Formula 1.

Θυμίζουμε ότι για την συγκεκριμένη πίστα, η οποία ονομάζεται «Circuit of the Americas», έχει υπογραφεί δεκαετής συμφωνία για την διεξαγωγή και Grand Prix του MotoGP.

 

Oι εργασίες κατασκευής της πίστας προχωρούσαν εντός χρονοδιαγράμματος όμως σταμάτησαν μέχρι να ξεκαθαριστεί ότι θα γίνεται σε αυτή GP της Formula 1. Ο Bobby Epstein, συνιδρυτής του σιρκουί, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε ξοδέψει μεγάλα ποσά για την δημιουργία μιας πίστας που να πληροί τις προδιαγραφές για την ασφαλή διεξαγωγή Grand Prix της Formula 1 και του MotoGP αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε υπογράψει ακόμα συμβόλαιο μας ανησυχεί.

Πιστεύουμε ότι οι Η.Π.Α. είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Formula 1, τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος σε αυτή και τους χορηγούς τους. Η πίστα έχει σχεδιαστεί από τον (Hermann) Tilke και είναι μοναδική και θα αποτελεί πρόκληση για τους οδηγούς.

Ελπίζουμε να μην μείνει πίσω το Texas καθώς περισσότερα από 100.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν εισιτήριο για την Formula 1.»

 

Ο Red McCombs, ένας ακόμα από τους συνιδρυτές της πίστας, πρόσθεσε:

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί έγκαιρα μια λύση. Η τοπική οικονομία, οι οπαδοί και η πολιτεία του Texas βασίζονται σ’ εμάς.»

 

O λόγος που δεν έχει υπογραφεί ακόμα συμφωνία μεταξύ του Bernie Ecclestone, του ανθρώπου που ορίζει την τύχη της Formula 1, και των Οργανωτών της πίστας είναι (τι άλλο;) οικονομικός.

Στην αρχική συμφωνία προβλεπόταν ότι οι τελευταίοι θα πρέπει να προκαταβάλουν 25.000.000 δολάρια (περίπου 18.500.000 ευρώ) για την διεξαγωγή του GP και έπειτα να υπογραφεί το συμβόλαιο. Ωστόσο, η πολιτεία του Texas απέφυγε να δώσει τα χρήματα αυτά, που προέρχονται από τους φορολογούμενους, και ζήτησε να γίνει πρώτα το Grand Prix και έπειτα να καταβληθεί το ποσό (προφανώς από τα έσοδα που θα είχαν).

 

Ωστόσο ο Ecclestone είναι σκληρός διαπραγματευτής και ήδη έχει αρχίσει να κάνει δηλώσεις ότι δεν θα πραγματοποιηθεί Grand Prix της Formula 1 στο Austin.

Βεβαίως μια τέτοια εξέλιξη επηρεάζει και την διεξαγωγή του GP του MotoGP καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διακοπούν οριστικά οι εργασίες στην πίστα.

 

Αντί άλλου επιλόγου, ας δούμε ένα βίντεο με τον David Coulthard να οδηγεί το μονοθέσιο της Red Bull στην υπό κατασκευή πίστα αλλά και στους δρόμους του Austin. 

 

Επόμενο άρθρο »

Ezpeleta: «Το MotoGP πρέπει να αλλάξει!»

« Προηγούμενο άρθρο

Video: O Rossi σε ρόλο τεχνικού αναλυτή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα