• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brivio: «Ο Rossi είναι καλύτερος από τον Stoner»
Αναφέρθηκε στο παρελθόν και στον Valentino
Νέα 23/11/2011 - 11:16

Mια μικρή παραπομπή στο παρελθόν. Το 2003 ο Valentino Rossi είχε ανέβει στο βάθρο σε όλα τα Grand Prix της χρονιάς και είχε κερδίσει σε εννέα από αυτά με την Honda RC211V, πριν πάει στην Yamaha. Η μετακίνησή του σε αυτή ήταν αποτέλεσμα της δράσης του Davide Brivio, του τότε Μάνατζερ του Rossi, ο οποίος μαζί με τον Masao Furusawa κατάφεραν να πείσουν τον Ιταλό οδηγό ότι ήταν μια καλή κίνηση η μεταγραφή του.

Ο Brivio θυμάται σχετικά:

«Ο Furusawa δεν ανησυχούσε ότι θα “έκλεβε” τον Valentino από την Honda, όμως προβληματιζόταν για τις πιθανές συνέπειες. Τότε σκεφτόμασταν: “αν κερδίσουμε, τα εύσημα θα πάνε στον Rossi. Αν χάσουμε, το φταίξιμο θα είναι δικό μας”. Το 2003, η Yamaha είχε μόνο ένα βάθρο. Όμως ο Valentino και η ομάδα χρειάζονταν περισσότερη εμπλοκή με το υπάρχον “πακέτο”.

Στην Ducati χρειαζόταν να υπάρχει πλήρης επανάσταση, συνεπώς απαιτείται περισσότερος χρόνος.»

 

Αναφορικά με την φετινή χρονιά, ο Brivio επισήμανε:

«Ο Casey Stoner είναι πολύ γρήγορος και έχει την ικανότητα να παίρνει ό,τι περισσότερο από την μοτοσυκλέτα που οδηγεί. Όμως δεν έχει την ικανότητα του Valentino να καταλαβαίνει τι κάνει και τι χρειάζεται η μοτοσυκλέτα. Γι’ αυτό και έπεφτε πολλές φορές με την Ducati. Αυτό δεν βοήθησε τους μηχανικούς να την εξελίξουν.»  

 

Ο Brivio αναφέρθηκε και στο θέμα των ελαστικών τα οποία δέχτηκαν έντονη κριτική φέτος και είπε χαρακτηριστικά:

«Στο παρελθόν υπήρχαν περισσότερες επιλογές με τα ελαστικά. Μπορούσες να δοκιμάσεις διαφορετικές ρυθμίσεις και είχες περισσότερες επιλογές. Τώρα πρέπει να εξελίξεις την μοτοσυκλέτα γύρω από τα ελαστικά και οι Ιάπωνες κατασκευαστές τα καταφέρνουν καλύτερα έτσι.

Παρά τα προβλήματα, ο Valentino και η ομάδα καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια όπως πάντα, με τον ίδιο ενθουσιασμό και πάθος. Πάντα δούλευε σκληρά για να τελειοποιήσει το ταλέντο του, προπονούνταν συστηματικά και μελετούσε το σπορ σε κάθε λεπτομέρειά του.»

 

Ο Brivio ανέφερε και ένα ανέκδοτο (συμβάν) από την εποχή που ήταν στην Yamaha και είπε:

«Το 2006, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Sachsenring οι Rossi, Melandri, Edwards, Hayden και Pedrosa πάλευαν για τον Τίτλο. Προς το τέλος ο Valentino κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά και κέρδισε. Μετά τον αγώνα μας είπε ότι προσπάθησε να ξεφύγει όταν είδε τον Hayden να περνά τον Pedrosa στις γιγαντοοθόνες της πίστας.

Οι δύο αναβάτες της Honda είχαν τα ίδια χρώματα και κανείς δεν θα μπορούσε να τους ξεχωρίσει ενώ κινούνταν με τέτοια ταχύτητα. Όμως ο Valentino είπε ότι τους κατάλαβε από τα σχέδια στα κράνη τους.»

Επόμενο άρθρο »

O Edwards οδηγεί την CRT στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

H πίστα motocross του Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα