• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H MV Agusta στο Isle of Man to 2012
Θα επιστρέψει με την ομάδα της «WPR»
Νέα 03/12/2011 - 02:28

Όπως έγινε γνωστό, η MV Agusta θα λάβει μέρος στο Isle of Man με την ομάδα της World Performance Racing («WPR»). Αυτή είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα το Chesterfield η οποία σε συνεργασία με την Moto GB, θα έχουν μία F3 και μία F4 στον διάσημο αγώνα της Νήσου του Man.

 

H ΜV Agusta έχει κερδίσει 34 αγώνες εκεί και οι αναβάτες που οδηγούσαν μοτοσυκλέτες της έχουν ανέβει στο βάθρο 61 φορές μεταξύ του 1952 και του 1972. Η πρώτη νίκη (το 1952) σημειώθηκε από τον Cecil Sandford στον αγώνα Ultra Lightweight και η τελευταία (το 1972) από τον Giacomo Agostini, ο οποίος έχει τις περισσότερες νίκες με MV Agusta στο Man, συνολικά 10.  

Εκτός από αυτούς, άλλοι αναβάτες που κέρδισαν με μοτοσυκλέτες της ήταν οι John Surtees (6 νίκες), Carlo Ubbiali (5 νίκες), Mike Hailwood (4 νίκες, στην 2η φωτ.), Tarquinio Provini (3 νίκες) και Gary Hocking (2 νίκες). Επίσης, κέρδισαν και οι John Hartle, Bill Lomas και Les Graham.

 

Ο Neil Haslam, Επικεφαλής της World Performance Racing, δήλωσε σχετικά

«Η ομάδα μας αντιπροσωπεύει το πάθος για τους αγώνες μοτοσυκλέτας και την επιθυμία να φέρει ξανά την MV Agusta, μια εταιρεία με μοναδική ιστορία στο Isle of Man, το 2012. Σκοπός μας είναι να επιστρέψει στις νίκες και να διασφαλίσουμε ότι ο αγώνας της επόμενης χρονιάς θα είναι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της MV Agusta.»

 

Ο Paul Phillips, Μάνατζερ του αγώνα, τόνισε με την σειρά του:

«Η MV Agusta είναι ένα από τα πιο κλασικά ονόματα στην ιστορία του αγώνα και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα αδημονούν να επιστρέψει σε αυτόν με εργοστασιακή υποστήριξη. Χαίρομαι που θα την δούμε την επόμενη χρονιά στον αγώνα, κάτι που αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση της δυναμικής που αυτός έχει.»

Επόμενο άρθρο »

O Brad Pitt θυμάται τον ήρωά του!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi προπονείται με καρτ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα