• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: μερικά τρομερά στατιστικά του 2011
93% των γύρων Αγώνα στις 3 πρώτες θέσεις!
Νέα 04/12/2011 - 19:26

Ο Casey Stoner είχε φέτος μια εκπληκτική χρονιά και κυριάρχησε στην βαθμολογία, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Lorenzo στην Αυστραλία, που τον άφησε εκτός δράσης για τους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς. 

Η στατιστική δείχνει και με τα νούμερα αυτήν την κυριαρχία. Στην μέτρηση όλων των γύρων και των 17 Αγώνων της χρονιάς, ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής οδήγησε την κούρσα σε 246 από τους 443 γύρους που έγιναν. Το ποσοστό είναι 56%, που είναι πολύ μεγάλο.

Στην 2η θέση ήταν στο 19% των γύρων και στην 3η θέση στο 18%, δηλαδή “έπαιζε” για μια θέση στο βάθρο στο 93% των γύρων που έκανε φέτος!

Εγκατέλειψε στο 7ο γύρο της Jerez και έτσι για 20 γύρους ήταν εκτός αγώνα, που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 5%.

Η χειρότερή του θέση ήταν η 7η για μόλις 1 γύρο!

 

Ας δούμε τον σχετικό πίνακα:

Θέση / Γύροι / Ποσοστό

1η / 246 / 56%

2η / 86 / 19%

3η / 80 / 18%

4η / 5 / 1%

5η / 5 / 1%

7η / 1 / 0%

DNF / 20 / 5%

 

Εάν τώρα μετρήσουμε και όλους τους γύρους των Ελεύθερων Δοκιμών, των Κατατακτήριων, του Ζεστάματος και του Αγώνα, έγιναν συνολικά μέσα στην χρονιά 1,645 γύροι. Από αυτούς ο Stoner ήταν στην 1η θέση στους 965, ένα ποσοστό 53%, στην 2η θέση σε 297 από αυτούς με ένα ποσοστό 16% και σε 246 ήταν 3ος σε ποσοστό 14%, δηλαδή συνολικά στο 83% των γύρων που έγιναν ήταν σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Βέβαια το ποσοστό είναι μικρότερο από αυτό των Αγώνων, αφού ειδικά στις Ελεύθερες Δοκιμές ήταν πολλές οι φορές που ο Stoner προς το τέλος των 45λεπτων σκελών δεν έμπαινε στην πίστα, όταν ήταν ευχαριστημένος από τις μέχρι τότε ρυθμίσεις και έτσι έδινε την ευκαιρία σε άλλους οδηγούς να διεκδικήσουν μια από τις πρώτες θέσεις. Ένας επιπλέον λόγος που το έκανε αυτό ήταν η προσπάθειά του να κάνει λίγους γύρους με κάθε κινητήρα, ώστε να μην αντιμετωπίσει ενδεχομένως πρόβλημα με την μακροζωία του καθένα από τα 6 μοτέρ που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί κάθε οδηγός όλη την χρονιά.

 

Κυρίαρχος λοιπόν ο Casey Stoner φέτος και σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας την μάχη για τη νίκη και το βάθρο λιγότερο ενδιαφέρουσα από ποτέ!

Ελπίζουμε οι υπόλοιποι οδηγοί να του κάνουν τη ζωή δυσκολότερη το 2012, ώστε να δούμε περισσότερες μάχες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Αυστραλός δεν θα προσπαθήσει να βελτιώσει και άλλο αυτά τα στατιστικά στοιχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

O Simoncelli σε Χριστουγεννιάτικη φιγούρα

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi & Cairoli στο “Ράντσο”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα