• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κινδυνεύει (ξανά) το GP της Jerez;
Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων
Νέα 09/12/2011 - 12:30

Από τα τέσσερα Grand Prix του MotoGP που διεξάγονται στην Ισπανία αυτό της Jerez είναι το πιο αγαπητό από τους θεατές. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιβηρική χώρα καθώς και οι συγκεκριμένη πίστα, θέτουν θέμα διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα το 2012.

Ήδη φέτος τα οικονομικά προβλήματα ήταν έντονα αλλά τον περασμένο Μάρτιο το Διοικητικό Συμβούλιο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ανδαλουσιανής κυβέρνησης εγγυήθηκε και διέσωσε τη διεξαγωγή του GP της Jerez ως το 2016.  

 

Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχουν εκπληρωθεί οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν οι άνθρωποι της πίστας και δεν έχει υπογραφεί το συμβόλαιο που θα σιγουρέψει τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα το 2012. Αν κάποιος προσπαθήσει να αγοράσει εισιτήρια για αυτόν για την επόμενη χρονιά λαμβάνει την απάντηση ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα η ένταξή του στο αγωνιστικό ημερολόγιο.  

 

Το χρέος της πίστας ανέρχεται στα 45,000,000 ευρώ και στα τέλη Οκτωβρίου η διοίκηση της πίστας πέρασε στα χέρια του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Η María Jose Garcia-Pelayo, η Δήμαρχος της Jerez, διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά την επόμενη χρονιά. Η Dorna έχει λαμβάνειν 6,000,000 ευρώ ως τέλη επικύρωσης της συμφωνίας τα οποία η Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν.

 

Το θέμα είναι ότι αν έχει προβλήματα ένας αγώνας που το τριήμερο έχει (εδώ και πολλά χρόνια) πάνω από 200,000 εισιτήρια και μάλιστα πριν δύο χρόνια έφτασε τις 238,000, τότε τι έσοδα μπορεί να έχουν άλλοι αγώνες με αρκετά λιγότερα εισιτήρια; Γιατί τα χρήματα που παίρνει η Dorna για κάθε αγώνα, ανεξάρτητα από τα έσοδα των διοργανωτών, είναι 6 εκατομμύρια, που περιλαμβάνουν το δικαίωμα του να γίνεται ο αγώνας και βέβαια όλα τα έξοδα της τηλεοπτικής κάλυψης. Από κει και πέρα κάθε οργανωτής, ανάλογα με το μέγεθος της πίστας πρέπει να ξοδέψει περίπου 1.5 - 2 εκατομμύρια για τα οργανωτικά έξοδα, στα οποία περιλαμβάνεται η διαφήμιση του αγώνα, η λέσχη διοργάνωσης καθώς και τα έξοδα σε εταιρίας ασφαλείας (security). Έτσι λοιπόν μια πίστα για να είναι βιώσιμη πρέπει τουλάχιστον από το κάθε Grand Prix να έχει έσοδα πάνω από 8 εκατομμύρια Ευρώ!

Επόμενο άρθρο »

Oι «CRT» ομάδες ως τώρα

« Προηγούμενο άρθρο

Ρώτησε κι εσύ τον Rossi, μπορείς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα