• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To MotoGP αγόρασε τα Superbike
Επικυρώθηκε η αγορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Νέα 26/12/2011 - 18:20

Η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Κοινότητας επέτρεψε την ιδιωτική αγορά του sports marketing group “Infront Sports and Media AG” από την “Bridgepoint Capital Group”. 

Η επιτροπή είπε ότι η συμφωνία δεν θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό των αγορών, συμπεριλαμβανομένης αυτής των αγώνων μοτοσυκλέτας.

 

Βέβαια και η Βρετανικής έδρας Bridgepoint και η Ελβετική Infront, έχουν και οι δύο επαγγελματικό ενδιαφέρον στην οργάνωση και εκμετάλλευση αγώνων μοτοσυκλέτας και μάλιστα πίστας, το MotoGP και τα Superbike αντίστοιχα!

Η επιτροπή θεώρησε ότι οι υπάρχουσες δυναμικές των αντίστοιχων αγορών δεν θα δώσει στο συνδυασμένο γκρουπ τόσο πολύ δύναμη, όταν θα συναλλάσσεται με τις ομάδες, τους κατασκευαστές, τους ιδιοκτήτες πιστών και του οργανωτές των αγώνων!!!

 

Δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βλέπει αυτό που είναι πασιφανές, ότι δηλαδή ο ένας και μοναδικός “παίκτης” στο χώρο μπορεί να επηρεάζει όπως θέλει όλους τους προαναφερόμενους.

Η Bridgepoint λοιπόν αγόρασε τα Superbike, ήδη τα μετονόμασε από το 2012 σε SBK από WSBK και αν δει ότι κινδυνεύουν τα MotoGP δεν θα επηρεάσει τους κατασκευαστές, τις ομάδες, τις πίστες, τους οργανωτές στην προσπάθειά της να τα σώσει; Αν χρειαστεί μάλιστα θα “κλείσει” τα SBK, όπως έχει γίνει πολλές φορές σε επίπεδο εταιριών παγκοσμίως που αγοράζουν κάποια ανταγωνιστική για να την κλείσουν.

Εμείς όλοι το βλέπουμε, όχι όμως η Επιτροπή, γεγονός που θυμίζει αντίστοιχες Ελληνικές επιτροπές...

Μήπως κάναμε εξαγωγή υπευθύνων και έφτασε η χάρη μας ως έθνους και στις Ευρωπαϊκές αρχές;

Ή μήπως απλά αυτά γίνονται και σε παγκόσμιο επίπεδο, απλά εκεί τουλάχιστον δεν τρώνε τα λεφτά των πολιτών.

Γιατί σε τελική θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρει εμάς αν η εταιρία των Superbike τα έκανε θάλασσα στα οικονομικά της και αναγκάστηκε να πουληθεί; Και ποιος θα την αγόραζε αφού δεν ήταν κερδοφόρα;

Μόνο ένας ανταγωνιστής, αφού δεν υπήρξε κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος!

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: “Λάθος να υποτιμούμε τον Rossi”

« Προηγούμενο άρθρο

H Kate θα δουλεύει για την VR46

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα