• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK, Melandri: «Φοβάμαι πιο πολύ τον Laverty»
Μίλησε για τους φετινούς στόχους του
Νέα 14/01/2012 - 21:34

Ο Μarco Melandri έκανε motocross με μια Husqvarna, εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο της BMW, όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες. Ο Ιταλός αναβάτης της Γερμανικής ομάδας στο SBK μίλησε για την νέα του μοτοσυκλέτα με την οποία θα λάβει μέρος στο θεσμό φέτος. Ας δούμε τι είπε:

 

Αφιερώνεις τον εαυτό σου και στο motocroos;

«Πάντα οδηγούσα μοτοσυκλέτα motocross από παιδί. Μου αρέσει περισσότερο από το supermotard. Το motocross απαιτεί μεγαλύτερη φυσική κατάσταση».

 

Καθώς είμαστε πλέον στο 2012, μπορείς να μας πεις τα πρώτα σχόλιά σου από τις δοκιμές που έκανες στο Portimao; (σημ.: Ο Marco είχε συμβόλαιο με την Yamaha μέχρι το τέλος του 2011 και δεσμευόταν να μιλήσει).

«Κάναμε δύο καλές δοκιμές, χάρη και στον καλό καιρό που επικρατούσε, που μας επέτρεψε να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα. Ειλικρινά, δεν ξέρω που βρισκόμαστε σε σχέση με την πρώτη δοκιμή. Νομίζω ότι είμαστε λίγο πιο προχωρημένοι από ό,τι περιμέναμε. Συλλέξαμε πολλά δεδομένα και ξέρω ότι στην Γερμανία δουλεύουν πολύ σκληρά».

 

Βρήκες πολλές διαφορές στην BMW σε σχέση με την R1 που οδηγούσες πέρσι;

«Είναι τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα από την Yamaha. Περίμενα να έχει περισσότερα μειονεκτήματα αλλά εντυπωσιάστηκα από τα θετικά στοιχεία της τα οποία δεν περίμενα να βρω. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά δεν ανησυχώ όπως πριν από τις δοκιμές καθώς ξέρω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά». 

 

Η εμπιστοσύνη πηγάζει και από το γεγονός ότι είσαι μαζί με ανθρώπους που έχετε δουλέψει μαζί;

«Είναι σημαντικό να είσαι με ανθρώπους που έχεις δουλέψει μαζί τους. Ξέρουν την δουλειά, έχουν την τεχνογνωσία και γνωρίζουν πώς αισθάνεσαι. Κάθε οδηγός έχει το στυλ του και αν οι άνθρωποι γύρω του το γνωρίζουν, βοηθά πολύ».

 

Αφήνεις πίσω σου κάποιες κακές αναμνήσεις από την Yamaha;

«Όχι, επειδή κέρδισα σε τέσσερις αγώνες και ήμουν δεύτερος στην κατάταξη. Στα μέσα της περσινής χρονιάς αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την ομάδα αλλά η εμπειρία δεν ήταν αρνητική».

 

Πιστεύεις ότι θα είναι πρόβλημα να δουλεύεις μόνο με μία μοτοσυκλέτα;

«Πάντα αγωνιζόμουν σε ομάδες με δύο μοτοσυκλέτες, αν και είναι αλήθεια ότι στον αγώνα χρησιμοποιείς μόνο μία. Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το όφελος, από οικονομικής άποψης, να έχεις μόνο μία μοτοσυκλέτα ενώ και η δουλειά είναι περισσότερη καθώς έχεις λιγότερο χρόνο να της αφιερώσεις».

 

Ποιοι πιστεύεις ότι θα είναι οι υποψήφιοι για τον Τίτλο το 2012;

«Το φαβορί για το Πρωτάθλημα είναι ο Carlos Checa. Επίσης ο Laverty είναι πιο δυνατός από τον Biaggi επειδή πιστεύω ότι ο Eugene φέρνει πιο σταθερά αποτελέσματα. Ο Rea, επίσης, θα έχει ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα από την αρχή της χρονιάς και θα είναι σκληρός ανταγωνιστής. Από την μεριά μου, ελπίζω να παλεύω εξαρχής με τον Haslam γα το βάθρο».

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2012;

«Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω καλύτερα τις ικανότητές μου και να συγκεντρώσω περισσότερους βαθμούς, να είμαι σταθερός και να παλέψω για το Πρωτάθλημα».

Επόμενο άρθρο »

Video: O Lorenzo οδηγεί στην Ινδία

« Προηγούμενο άρθρο

O Hopkins έχασε τελικά τον παράμεσό του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα