• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: O Alberti Μάνατζερ στην Effenbert Liberty Racing
Έφυγε από την ομάδα της LCR Honda
Νέα 15/01/2012 - 21:30

O Fabio Alberti, στέλεχος επί 11 χρόνια της ομάδας του Lucio Cecchinello (LCR Honda) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, άφησε το MotoGP και πλέον θα συνεχίσει την καριέρα του στο SBK, με την ομάδα της Effenbert Liberty Racing, η οποία συμμετείχε πέρσι στον συγκεκριμένο θεσμό για πρώτη φορά με αναβάτες τους Sylvain Guintoli και Jakub Smrz.

Ο Αlberti (δεξιά στην φωτογραφία) έδωσε συνέντευξη στην οποία δήλωσε τα εξής:

 

Γιατί έκανες αυτή την αλλαγή, από την LCR Honda, στο MotoGP, στην Effenbert Liberty Racing, στο SBK;

«Όλοι αγαπάμε τις αλλαγές και τα φιλόδοξα σχέδια, αυτά που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς το βράδυ. Η LCR Honda ήταν ένα όμορφο κεφάλαιο στην επαγγελματική μου ζωή. Η LCR είναι στην κορυφή του κόσμου (των αγώνων) και η εργασία μου πλάι στον Lucio πραγματικά ήταν τιμή μου. Είναι σπουδαίος δάσκαλος και άνθρωπος. Όμως αποδέχτηκα αυτή την πρόκληση, μια σημαντική θέση σε μια ομάδα η οποία σου δίνει χώρο να λειτουργήσεις και η οποία έχει την υποστήριξη μιας εταιρείας που όλοι λατρεύουμε, την Ducati.

Δεν παρουσιάζεται ως μια καινούργια ομάδα αλλά ως μία που θέλει να συμμετέχει για να κερδίζει. Αυτό το πρότζεκτ του Mario Bertuccio (σημ.: αριστερά στην φωτογραφία) με έκανε να αποδεχτώ την πρόκληση».

 

Πώς και επεκτείνεται η ομάδα σε μια εποχή που άλλες τείνουν να συρρικνώνονται ή να αποσύρονται;

«Η ομάδα μας στηρίζεται οικονομικά από την ιδιοκτήτρια εταιρεία «Liberty CZ Group» και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να διατηρήσει το κεφάλαιο που είχε το 2011 και να επενδύσει στην προώθηση των εταιρειών της, παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης. Έτσι έχει την πρόθεση να λάβει μέρος στο SBK φέτος με τέσσερις μοτοσυκλέτες.

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω μαζί μου και τον κορυφαίο αναβάτη που ήθελα από το MotoGP, αλλά αυτό είναι ένα κεφάλαιο που θα ανοίξει ξανά του χρόνου». (σημ.: Ο Alberti ήθελε τον Toni Elias).

 

Τι περιμένετε από την νέα χρονιά, ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Ο μόνος αντικειμενικός στόχος για τους αγωνιζόμενους είναι να κερδίζουν, όμως όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο. Έχουμε τρεις πολύ καλούς οδηγούς, ο Guintoli κατετάγη σε καλή θέση πέρσι (6ος),ο Smrz είναι πεπειραμένος αλλά ταλαιπωρήθηκε στο τέλος της χρονιάς αλλά πιστεύω ότι θα είναι σε καλή φόρμα φέτος και ο Berger είναι νέος και πολλά υποσχόμενος στον οποίο θέλουμε να αφιερώσουμε την προσοχή μας.

Αυτοί είναι οι στόχοι μας, να βρούμε νέα ταλέντα, να δημιουργήσουμε μια Ακαδημία αν είναι δυνατόν, επειδή μόνο με την εκπαίδευση δημιουργείς νέους αναβάτες, όπως συμβαίνει στην Ισπανία. Επιπλέον, η ομάδα θα συμμετέχει στην κατηγορία Superstock υπό τη διοίκηση του Natale Egi, με οδηγό τον νεαρό McCormick και μοτοσυκλέτα την Ducati 1199 Panigale».

Επόμενο άρθρο »

SBK, Dall'Igna: «Στην Aprilia στοχεύουμε στον Τίτλο»

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Οι Rossi, Hayden στα χιόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα