• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pietri σε 5 Αγώνες MotoGP φέτος
Θα βρίσκεται στην Sepang για δοκιμές, στην θέση του Hernandez
Νέα 24/01/2012 - 18:25

O Robertino Pietri είναι από τους οδηγούς που δεν ακούστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στην Moto2, αφού το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν μια 15η θέση και άρα 1 βαθμός στο Πρωτάθλημα, από τον Πορτογαλικό Αγώνα του 2010 . 

Όμως ο 26χρονος οδηγός από την Βενεζουέλα θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία με την ομάδα CRT Avintia Racing (η πρώην BQR), αφού θα αγωνιστεί ως έκτακτη συμμετοχή σε 5 MotoGP.

Ο Pietri ήδη δοκίμασε την FTR/Kawasaki MotoGP στην Valencia, στο επίσημο τεστ του Νοεμβρίου και θα δώσει το παρόν στο τεστ της Sepang, σε 6 μέρες.

 

Το Υπουργείο των Σπορ της Βενεζουέλας τον βοήθησε χρηματικά, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα και ο ίδιος δήλωσε:

“Είναι σπουδαίο το να μπορείς να τρέχεις στο MotoGP, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο των Σπορ για την υποστήριξη που μας έδωσαν, ώστε αυτό το project να πραγματοποιηθεί. Χάρη στην εμπειρία μου στην Moto2, ήδη ξέρω τις πίστες, ακόμη κι αν δεν θα είναι εύκολο να είμαι άμεσα σίγουρος με μια χιλιάρα. Ελπίζουμε ότι το 2014 θα έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα και να πάω καλά στο MotoGP.”

Βέβαια ο Pietri ως “wildcard” συμμετοχή παίρνει τη θέση του Yonny Hernandez που όπως γράψαμε πρόσφατα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να βρει τα απαραίτητα 250,000 Ευρώ που χρειάζεται για να συμμετάσχει. Από ότι φαίνεται το Υπουργείο των Σπορ της Κολομβίας δεν έχει τις ευαισθησίες του αντίστοιχου της Βενεζουέλας! Πάντως η είδηση επαναφέρει το ερώτημα: Αγοράζονται οι θέσεις στο MotoGP; Τελικά συμμετέχουν οι καλύτεροι οδηγοί ή και κάποιοι που απλά έχουν την οικονομική υποστήριξη;

 

Επόμενο άρθρο »

Ιταλικό Πρωτάθλημα: Ειδικό βραχιόλι για τους οδηγούς

« Προηγούμενο άρθρο

Video: O Rossi προπονείται με πλαγιολισθήσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα