• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Arrivabene: "Πιστεύουμε στο project της Ducati!"
Ο Maurizio Arrivabene είναι ο αντιπρόεδρος της Marlboro!
Νέα 25/01/2012 - 23:43

Οι σπόνσορες είναι συνήθως οι αφανείς συνεργάτες, ωστόσο είναι αυτοί που γεμίζουν τις τσέπες των ομάδων και τους επιτρέπουν να συνεχίζουν να αγωνίζονται και συχνά ασκούν πιέσεις, πέρα από το να βλέπουν το όνομά τους στην στολή. 

Πολλοί ίσως θα θυμάστε τον Maurizio Arrivabene (είναι ο αντιπρόεδρος της Marlboro Global Communication & Promotion για την Philip Morris International) και την καυστική του δήλωση το 2009, όταν ο Casey Stoner αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα για να αναρρώσει:

"Εύχομαι ότι ο Stoner στο Estoril, θα έχει την ευπρέπεια να απολογηθεί στην ομάδα".

Έτσι θα πίστευε κανείς ότι μετά την εντελώς απογοητευτική και αρκετά ακριβή σεζόν του Valentino Rossi, το 2011, η Ducati θα ήταν ίσως στα πρόθυρα του να χάσει τον επί χρόνια σπόνσορά της. Ωστόσο ο Arrivabene δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της Ducati: "Παραμένουμε εξαιρετικά αισιόδοξοι σχετικά με το project που μας παρουσίασε η Ducati. Είμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε την συνεργασία μας όχι μόνο χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά και με χαρά!"

 

Την προηγούμενη σεζόν η Philip Morris πίεζε για συνεχή τεχνολογική ανάπτυξη της GP11, αφού ο Rossi και η Ducati δεν κατάφεραν να φέρουν αξιοπρεπή αποτελέσματα.

"Θα ήθελα να επαναλάβω οτι πιστεύαμε στο σχεδιασμό της Ducati ήδη από την αρχή της συνεργασίας μας, διότι είναι μια εταιρεία με μεγάλη αξία και τεράστια δυναμική. Την περασμένη χρονιά υπήρξαν πολλά θέματα με τα - αρκετά κάτω των προσδοκιών - αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν ταιριάζουν σε μια εταιρεία – νικητή, όπως η Ducati. Είναι αλήθεια οτι παρεμβήκαμε αρκετές στιγμές, διότι μερικές φορές - από τεχνικής απόψεως - όταν είσαι "έξω" μπορείς να εντοπίσεις προβλήματα που δεν βλέπουν όσοι είναι "μέσα" στην εταιρεία".

Όσον αφορά τις προσδοκίες για την νέα σεζόν που ξεκινάει ουσιαστικά στην Sepang, ο Arrivabene δήλωσε:

"Οι αντίπαλοί μας είναι τα φαβορί και δεν προσποιούμαστε οτι θα κερδίσουμε αμέσως. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό να ηττηθείς σε ένα πρωτάθλημα τέτοιου επιπέδου, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να αμύνεται κανείς με αξιοπρέπεια και να μάχεται! Ο σχεδιασμός μας είναι σημαντικός και ο αναβάτης μας εξαιρετικά ταλαντούχος. Θα περιμένουμε για το δεύτερο τεστ στην Μαλαισία προτού κρίνουμε την κατάσταση."

 

Το ρίσκο μιας ακόμη απογοητευτικής χρονιάς αιωρείται, ωστόσο ο Maurizio Arrivabene έδωσε έμφαση στην αφοσίωση προς την Ducati και στην σημασία της συνεργασίας:

"Ας το ξεκαθαρίσουμε, η κίνηση να φέρει τον Valentino Rossi στην Ducati έγινε απευθείας από τον Borgo Panigale, μετά εμείς διαθέσαμε το απαραίτητο budget ώστε να γίνει πραγματικότητα και σ' αυτό, θεμελιώδης υπήρξε ο ρόλος του Stefano Domenicali. Δεν είμαστε άμεσα δεμένοι με τον αναβάτη και θέλουμε να τιμήσουμε το συμβόλαιο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μετά θα δούμε πως θα είναι η κατάσταση στο Mugello".

 

Η σεζόν 2011 έκλεισε με έξοδα που υπολογίστηκαν κατά 40-50% υψηλότερα του αναμενομένου, χωρίς να χρησιμοποιηθεί το διαθέσιμο από τους σπόνσορες budget.

"Στην αρχή της χρονιάς διαθέσαμε το budget σύμφωνα με το συμβόλαιο, τα υπόλοιπα έγιναν με θυσίες της Ducati. Τήρησαν αυστηρά το budget χωρίς να μας ζητήσουν περισσότερα".

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Stoner απαντά σε ερωτήσεις του Twitter

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ο Melandri προπονείται με motocross

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα